lördag 20 april 2013

Varför ljuga för sig själv?

(Nyckelord: serier, avslutade, påbörjade)

Ett riktigt dilemma när man läser mycket är att man hela tiden hittar nya serier man vill läsa, men hur går det då med de serier man redan har påbörjat? De blir nästan bortglömda i ens iver att läsa någonting nytt, och så ska det inte behöva vara! 

Jag gjorde en uträkningar av hur många serier jag har börjat läsa sedan jag startade bloggen (maj 2012) och när jag väl var klar var min tanke att det inte kunde stämma... För om jag räknade rätt så har jag påbörjat över 75 olika serier på mindre än ett år, och bara avslutat omkring 10 stycken av dem. Och det innebär också att jag har omkring 65 andra serier att avsluta... Är det någon som ser mitt problem?

MEN DET SKA BLI ÄNDRING PÅ DET NU! För även om jag har massor av opåbörjade serier i min bokhylla, så ska jag börja fokusera en hel del på att läsa dem jag redan har startat. Och bara för att hålla koll på alla serier/böcker ska jag idag en ny sida här på bloggen, "Serier". Bra namn, eller hur? ^^


Är det några andra som har samma problem som jag och förnekar det? Eller är ni de där som är jätteduktiga på att avsluta böcker - vad är då eran hemlighet? Berätta! Dela visdomen!

9 kommentarer:

 1. Jag har också påbörjat massa serier sen jag började bokblogga, men tror inte riktigt jag vågar räkna dem eftersom jag då skulle känna mig stressad för att avsluta dem :/ men jag försöker helt enkelt köpa fortsättningar till de böckerna jag gillar och sen läser jag de när jag känner mig redo för dem :)

  SvaraRadera
 2. Jag märkte det i senaste årssammanfattningen, hade avslutat cirka 10 serier och påbörjat ca 76 stycken på ett år. Därför har jag som boklöfte i år att avsluta minst 20 serier :)

  SvaraRadera
 3. Alltså jag påbörjar massa serier också men ofta tycker jag att det är lättare att läsa fortsättningar för då känner man redan karaktärerna och vet att man gillar dom eller handlingen. Visst jag avslutar inte serier så fort bara för det men än så tycker jag inte att det blivit ett riktigt problem..

  SvaraRadera
 4. Jag har själv en sådan serie sida var jag listat upp alla serier för att hålla koll på vilka serier jag påbörjat eller vill läsa. När jag uppdaterade den för ett par dagar sedan räknade jag ihop ca 36 serier varav jag bara påbörjat några få (och läst typ första boken) och blev lite smått stressad. Hur ska man hinna? Och det kommer ju bara till hela tiden. Försöker bara ta med sådana som jag verkligen vill läsa och som jag kunde tänka mig att köpa. Men dina 65.. oj! xD Tror det blir lättare att avsluta serier om man har en sådan lista.. kanske x)

  SvaraRadera
 5. Jag har länge tänkt räkna alla serier jag har påbörjade, men har inte kommit till skott än. Uppskattningsvis tror jag att jag känna igen mig i dina siffror :)

  SvaraRadera
 6. I år har jag varit duktig på att faktiskt avsluta serier eller läst så långt i en serie så nästa bok inte har kommit ut. Är faktiskt riktigt stolt över mig själv! :)

  SvaraRadera
 7. Jag försöker läsa ut en serie rätt snabbt när jag väl har börjat på den, om alla böcker finns ute.. Men trots det har jag många serier jag hålller på att läsa.. MÅNGA :) Det finns ju så många bra böcker!Det är hopplöst..

  SvaraRadera
 8. Samma här och det stör mig. Givetvis är det okej att lägga undan en serie som inte är bra, men oftast är det inte därför jag slutar läsa. När jag kollade olästhögen hittade jag en hel massa fortsättningsböcker (exempelvis har jag bara läst första hungerspelenboken och trots att jag gillade den blev det inte mer). Samtidigt står där många helt olästa serier och väntar. För att inte tala om alla som står på önskelistan. Så det är dags att ta i med hårdhandskarna: Inga nya förrän jag avslutar de gamla!

  SvaraRadera
 9. Så länge det är en serie som jag faktiskt ämnar att avsluta är jag bra på att faktiskt göra det ganska omgående. Finns de utgivna läser jag gärna i sträck och håller de på att komma ut håller jag mig uppdaterad.

  SvaraRadera