torsdag 17 juli 2014

Through the Zombie Glas

Through the Zombie Glass av Gena Showalter
Serie: White Rabbit Chronicles #2
Utgiven: 2013
Sidantal: 480
Språk: Engelska
Betyg: 4/5 stjärnor 

Se upp för spoilers från tidigare böcker i serien!


Bara för att förtydliga ännu en gång; den här serien är ingen omtolkning på Alice i Underlandet. Däremot så är små delar av serien inspirerad av den klassiska berättelsen - olika kapitelnamn t ex eller att det faktiskt finns en liten vit kanin med, även om den varnar för zombies i natten istället för att lura huvudkaraktären nerför ett hål.

Jag har läst böcker av Showalter i flera år nu, så jag kan alltid lita på att varje gång jag läser hennes böcker att jag gillar hennes skrivsätt. Through the Zombie Glass är inget undantag, det är snarare så att den är en av mina favoriter av hennes böcker! Ali har en väldigt härlig sarkastiskt berättarröst, och hon är bara en i en lång rad av underbara karaktärer från den här serien. Utöver henne så gillar även Kat, Frosty, Nana, Reeve och alla de där andra som Ali hänger med. Cole var jag dock inte så förtjust i denna gång, men jag tyckte bättre om honom i slutet.

Handlingsmässigt sätt så älskade jag den här boken! Helt fantastiskt! Var som en riktigt bergochdalbana, både när det gäller känslomässigt och händelsemässigt. Många zombie-fighter, karaktärsutvecklingar och hemligheter som avslöjas. En bok kan inte bli mycket bättre!

Det jag kan klaga på lite var allt kärleksdrama mellan Ali och Cole. Ämnet känns så uttjatat nu efter så många paranormal romance som jag har läst - börjar också tänka på det som "andra boken syndromet". Kan knappt namnge en serie (i genren paranormal romance) där huvudkaraktären/-erna gör slut i början, bara för att sedan i slutet bli ihop igen. Visst, jag har inget emot lite drama, men just denna situation känns så vanligt i dagens böcker.

Through the Zombie Glass är i slutet en riktigt bra bok med mycket utveckling av både karaktärer och handling - kan inte vänta på att få läsa den sista boken i serien, The Queen of Zombie Hearts!


Det bästa med boken: utvecklingen av karaktärerna och handlingen
Vad jag blev besviken på: kärleksdramat!

Andra delar i serien:
2. Through the Zombie Glass
3. The Queen of Zombie Hearts

2 kommentarer:

  1. Ser såå mycket fram emot att läsa Through the Zombie Glass! :D
    Jag har taggat dig: http://boklyckan.blogspot.se/2014/07/tmi-taggen.html :)

    SvaraRadera