torsdag 24 juli 2014

Häxfolket

Häxfolket av Jo Salmson
Illustratör: Natalia Batista
Serie: Häxfolket #1-4
Utgiven: 2013
Sidantal: 479
Språk: Svenska
Betyg: 3/5 stjärnor


Jag skaffade samlingsvolymen på serien Häxfolket under 2013 bokrea. Jag började först läsa den när jag ville ha något snabb och enkelt, och det visade att den var precis den typen av bok jag behövde just då!

Bokens handling och karaktärer är väldigt rättframma vilket gör att jag tror att den passar för läsare i alla åldrar. Den utspelar sig i en fantasyvärld som påminner mig väldigt mycket om en södra italiensk landsbygd och ett norröver tyskt-skandinaviskt inspirerat stat- och skogsmiljö. Mitt i allt det här så finns barnen Sol, Arel och Enos som är seriens huvudkaraktärer. Jag tycket i överlag att de var ganska bra, det var bara det att jag ibland kunde bli lite irriterad på hur de betedde sig mot varandra.  

Häxfolket gick väldigt fort att läsa, dels på grund av att det inte är så mycket text på varje sida och dels på grund av att handlingen går väldigt fort fram. Varje kapitel var på bara ett kort antal sidor, men trots det så händer det väldigt mycket! 

Hela serien är även illustrerad av Natalia Batista (som btw är en av mina favorit illustratörer! Kolla in hennes bok Sword Princess Amaltea!) och i stort sett varje sida smyckas av hennes bilder! Passade helt perfekt ihop med Salmsons text och gjorde verkligen läsningen mycket mer spännande!

Jag kan verkligen tipsa om den här serien till alla - för det är helt enkelt en bok som enligt mig kan läsas i alla åldrar och av vem som helst. Rekommenderas åter igen!


Det bästa med boken: illustrationerna och att den gick så fort att läsa
Vad jag blev besviken på: inget jag kommer på...

Hela serien:
1. De stulna barnen
2. Fly Sol, Fly!
3. Magiska krafter
4. Folket som försvann

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar