fredag 1 november 2013

John Green på svenska!

Här kommer en glad nyhet till alla som har älskat böckerna Förr eller Senare Exploderar Jag, Den Andre Will Grayson och Var är Alaska?. Det är nämligen så att Bonnier Carlsen kommer ju ut ännu en bok på svenska av Green! Vilket kommer bli den svenska versionen av Paper Towns.


Den är beräknad att komma ut 2014-01-29

Sällan har en berättelse berört så många, så starkt som hjärtskärande Förr eller senare exploderar jag. Världen över hyllas och älskas boken som nu blir film. I John Greens Pappersstäder trasslas vi in i ett garn av ledtrådar i sökandet efter den mystiska Margo; en ung kvinna som har genomskådat pappersstaden Orlando. 

Quentin Jacobsen har älskat den iögonenfallande och äventyrslystna Margo på avstånd i hela sitt liv. Ända sedan de som grannbarn lekte tillsammans. Så när hon öppnar fönstret i hans pojkrum och klättrar in i hans liv – klädd som en ninja och övertalar honom att följa med på en genialiskt hämndaktion – följer han med. 

Efter deras natt tillsammans kommer Quentin till skolan för att upptäcka att Margo – som alltid varit något av en gåta – nu har förvandlats till ett mysterium. Hon brukar försvinna ibland. Men aldrig så här länge. Snart förstår Quentin att det finns ledtrådar och att det är meningen att han ska hitta dem. 

Vägen mot gåtans lösning är vindlande och tvingar Quentin att inse att ju närmare han kommer Margos gömställe desto mindre känner han igen flickan som han trodde var hans vän.

3 kommentarer:

  1. Jag såg det där häromdagen, jag hoppas att denna berör mig mer än vad Förr eller senare exploderar jag gjorde..

    SvaraRadera
  2. Läste en liten hint om detta för kanske en månad sedan, men nu vet jag då detta säkert, YEYYY!!

    SvaraRadera