onsdag 19 december 2012

Nightshade - Andrea Cremer

Nightshade (Nightshade #1) av Andrea Cremer
Goodreads

Genre: urban fantasy, paranormal romance, YA
Sidantal: 452
År: 2010

Handling

Calla Tor has always known her destiny: After graduating from the Mountain School, she'll be the mate of sexy alpha wolf Ren Laroche and fight with him, side by side, ruling their pack and guarding sacred sites for the Keepers. But when she violates her masters' laws by saving a beautiful human boy out for a hike, Calla begins to question her fate, her existence, and the very essence of the world she has known. By following her heart, she might lose everything- including her own life. Is forbidden love worth the ultimate sacrifice?

Bedömning & Tankar

Jag har nog aldrig upplevt en sådan spänning av att läsa en bok som jag gjorde med Nightshade. När jag inte läste den så tänkte jag hela tiden den, och när jag väl läste den kändes det i hela kroppen. Wow, vilken känsla alltså!

Det här är en av de bästa böckerna jag har läst i år, det var konstant spänning vilket fick mig att sitta som på nålar hela tiden, jag älskade karaktärerna som skiljer så mycket från varandra. Handligen var jättebra, jag älskade varje sida av boken!!

Att följa Calla var helt ny erfarenhet för mig. Jag har nog aldrig tidigare läst en bok från en varulvs perspektiv, eller om jag har gjort det så bleknar det undan Callas bra berättarröst. Calla var en så självständig och envis, samtidigt som hon är sårbar när det gäller känslosamma saker. Hon avskyr att känna sig försvarslös och det hon vill mest är att ta hand om sin flock. Jag beundrar verkligen henne för allt hon vill uppnå.

Att välja mellan två killar är verkligen inte lätt, speciellt när deras namn är Ren och Shay. Vilka härliga killar, så söta, rara och farliga - är så avundsjuk på Calla för dem. I vanliga fall kan triangeldrama bli en av de orsaker till varför en bok inte är bra, men i Nightshade så fungerade den fantastiskt! Jag kunde inte få nog av dem.

Blev en ganska kort recension, men boken är så otroligt bra att jag inte kommer kunna skriva något negativt om den. Allt det bra liksom stöter bort det som jag störde mig på, vilka jag inte ens kommer ihåg något av. Det enda jag kan göra är att rekommendera Nightshade till alla som letar efter nästa favoritbok! 

Favoritkaraktär: Calla

Bästa del/scen: Slutet
Citat: “Stop whining; you're eighteen years old and you keep acting like a puppy."
Throgh my complaint carried a teasing note, the irriated eddge behind it was real. The focus required by the hunt made me tense. It's not my fault. His plaintive reply came back.
"I've never had a tail before. I can't figure out what exactly it's supposed to do. It's so distracting.”


Den kompletta serien:
0.5. Shadow Days
1. Nightshade
2. Wolfsbane
3. Bloodrose
3.5. Aftermath

6 kommentarer:

 1. Måste verkligen ta tag och läsa den boken nu!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gör det, du kommer inte att ångra dig! :D

   Radera
 2. Håller verkligen med dig angående Nightshade- älskade verkligen den!

  Det skulle vara jättegulligt om du röstade på mig i en tävling jag är med i via Cdon. Allt du behöver göra är att klicka på denna länk så är det klart: http://cdon.bloggportalen.se/vote?option=45
  Skulle veeeerkligen uppskatta det!

  SvaraRadera
 3. Svar
  1. Jag förstår verkligen varför den är så populär! Längtar så efter att få läsa uppföljarna! :D

   Radera