torsdag 27 december 2012

2 x Minirecensioner Aimée Carter

“Maybe you'll win when hell freezes over."
He raised an eyebrow. "That could be easily arranged.” - Kate och Henry

The Goddess Test (The Goddess Test #1)
Redan innan jag började läsa boken har jag höga förväntningar. Blev det som jag förväntade mig? Både ja och nej.
Jag tycker om konceptet med att Kate går igenom tester för att kunna bli gudinna, och mysteriet med mord fanns med som en sidberättelse. Men jag tyckte det var för mycket tell och för lite do. För det mesta kändes det som om Kate bara vandrade runt på Eden utan att det hände något speciellt spännande. 
I övrigt är jag ganska neutral till hela boken, det var inget annat än själva konceptet och handlingen som utmärkte sig. Men en trevlig bok att läsa om man inte har något bättre för sig. 

Betyg: 3/5 stjärnor


Goddess Interrupted (The Goddess Test #2)
Det absolut värsta jag vet är när andra boken i en serie är så mycket sämre än ettan! Det händer så ofta nu för tiden att jag inte förstår varför man ens plockar upp dem! För mig var Goddess Interrupted en mycket sämre än The Goddess Test!
Det enda som jag typ gillade med handlingen var början och slutet, för det var då som det var mest spännande. Det känns som om Kate för det mesta står vid en sidolinje och tittar på allt som händer, men det hände faktiskt att Kate började göra någonting vilket var en trevlig omväxling. 
Sedan är det hennes och Henrys förhållande. Det finns mycket som jag skulle vilja att de gjorde istället för att bara gå runt varandra hela tiden. Men men, alla önskningar slår inte in. 

Betyg: 2.5/5 stjärnor

“You can say you love me all you want, but if you only ever act like the opposite's true, then I can't trust your words anymore.”  -Kate


2 kommentarer: