lördag 1 december 2012

Befriad - Gena Showalter

Befriad (Interwined #2) av Gena Showalter
eng. Unraveled (Intertwined #2)
Goodreads

Genre: Paranormal Romance, Urban Fantasy, YA
Sidantal: 448
År: 2012

Handling

Sedan han kom till Crossroads i Oklahoma har den tidigare utstötte Aden Stone levt ett bra liv. Visserligen är hans vän en varulv och flickvännen en vampyrprinsessa som suktar efter Adens blod. Dessutom ska han krönas till vampyrkonung vilken dag som helst – trots att han bara är en vanlig människa! En någorlunda vanlig människa åtminstone ...

Med tre själar fångade i sin kropp har Aden alltid varit lite annorlunda. En av dem kan förutspå framtiden och därför vet Aden exakt hur han kommer att dö:

En kniv genom hjärtat.


Nu befinner han sig mitt i upptakten av ett krig mellan mörkrets varelser, men han tänker inte bara acceptera sitt öde och vänta in döden utan att slåss. Inte när hans nya vänner står vid hans sida, inte när Victoria har riskerat sin framtid för att vara med honom, och inte när han för första gången i sitt liv har något att leva för ...


Bedömning

Efter att ha läst den första boken Insnärjd så hade jag rätt så höga förväntningar på Befriad, kanske lite för höga tänker jag nu efteråt.

Boken tar upp handlingen direkt där Insnärjd slutar, och det är full fart genom hela berättelsen efter det fram till slutet av boken. 

Någonting som jag tyckte väldigt mycket om boken var Riley och Mary Anns förhållande. Jag gillar utveckling av deras förhållande väldigt mycket, och alla de hinder som de möter. Det är så otroligt bra gjort! Och dessutom, vem skulle inte vilja ha en varulv som pojkvän? Är ju verkligen a dream come true! Kan ju inte bli annat än bra. 
:-D

Har ni någonsin läst en bok där en karaktär hela tiden råkar ut för den ena katastrofen efter en andra och inte är lika aktiva som i de tidigare böckerna eller de andra karaktärerna i boken? Jag tyckte att Aden råkade ut för lite väl mycket under början av Befriad, så mycket att jag undrade om Showalter gjorde det med vilje. Typ "tortera dina karaktärer när du inte vet vad du ska göra av dem, eller om de inte har något bättre för sig"? Någon annan som har läst någonting likande i en annan bok?


Rekommenderar Insnärjd till de som tycker om den ultimata paranormala boken! Vampyrer, varulvar, feer, demoner och några av Showalters egna varelser allt blandat i en helt underbar serie. 

Blev inte en så lång recension, och jag lämnar mycket osagt avsiktligt eftersom de detaljer är väldigt aktuella för riktningen av handlingen. Hoppas ni överlever det!

Favoritkaraktär: Riley

Bästa del/scen: slutet
Citat: "Vi måste jobba på din... mänsklighet." 
Vampyren rynkade pannan. "Vad menar du?"
"Du kan inte bara gå runt och erbjuda dig att döda folk. Det kommer att leda till alla möjliga problem."
Victoria lyfte hakan med en envis glimt i ögonen. "Jag välkomnar problem." 
- Victoria och Mary AnnDen hittills kompletta serien:
2. Befriad (eng. Unraveled)
4. Untitled

2 kommentarer: