torsdag 24 december 2015

Day 24 – A book that you wish more people would’ve read

Som sagt, jag fortsätter med den här utmaningen och hoppas på att jag klarar den innan året är över.

Dag 24 - En bok jag önskar fler personer skulle läsa

All Fall Down


Från början när jag skrev de här inläggen ville jag under den här dagen skriva om Angelfall av Susan Ee. Men nu är det så att många redan har läst den och roligt nog så har den också kommit ut på svenska. Så det känns inte riktigt att den är lika aktuell längre. På grund av det tog jag en titt på vilka böcker jag har läst det här året och vilken bok jag vill rekommendera istället och då hittade jag All Fall Down av Ally Carter.

Carter är en av mina favoritförfattare eftersom hon skriver böcker som handlar om udda karaktärer. Hittills har jag läst om tjuvar och spioner, men med All Fall Down tar Carter en mer politiskt vändning. Boken handlar om Grace vars mor dog i en eldsvåda några år innan handlingen börjar. Hon är efter en tid tillbaka på stället där hon växte upp, bland ambassaderna i en stad. Men allt är inte bra där. Grace mår inte bra och har svårt att acceptera saker. Boken följer hur Grace får reda på vad som hände med hennes mamma och hur det är kopplat till hennes situation nu.

Det jag tycker är så bra med All Fall Down är hur Carter porträtterar Grace och hennes mammas olycka. Jag tror ärligt talat att det är ett av de bästa skildringar jag har läst på länge och jag ser verkligen fram emot att få läsa uppföljaren till boken. Allt för att få reda på hur Graces historia kommer fortsätta!

2 kommentarer:

  1. Jag fattar inte att jag inte har läst den här än. Eller jo, egentligen så är det för att jag blev SÅ besviken när det var det brittiska omslaget på min (vilket händer när man bokar böcker på tok för tidigt), och det är så fult att jag har svårt att få upp intresset. Men ditt inlägg gör mig intresserad igen, så jag lovar att läsa den under nästa år. :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hoppas att du gillar den Petra! Den är verkligen läsvärd! :D

      Radera