fredag 19 augusti 2016

The Girl at Midnight

The Girl at Midnight av Melissa Grey
Serie: The Girl at Midnight #1
Sidantal: 361
Utgiven: 2015
Språk: Engelska
Betyg: 4.5/5 stjärnor

IMG_2601

Jag köpte The Girl at Midnight under förra året när jag var i Köpenhamn. En vacker söndag på eftermiddagen gick jag in i en liten bokhandel som hade engelsk litteratur (kan inte danska) och på en hel vägg, från golv till tak, hade de engelska ya-böcker. Gissa om jag var i himmelriket! Efter en hel del tittande (varav en hel del titlar jag redan hade hemma) hittade jag denna intressanta bok. Det skulle dock dröja över ett år innan jag faktiskt skulle börja läsa den.

The Girl of Midnight handlar om Echo, om hur hon, efter att ha levt i ett bibliotek, blir omhändertagen av Avicen - en typ av varelser som lever undan människors ögon och har fjädrar på sin kropp. Avicerna kämpar i ett krig mot ett folk som har fjäll (scales) på sina kroppar. Det enda hoppet om att stoppa kriget är att hittade den legendariska Firebird. Echo och hennes allierande ger sig ut för att hitta den.

Rolig nog, jag plockade upp The Girl at Midnight när jag var inne i en drakperiod - jag ville bara läsa böcker om drakar. Gissa hur förvånad jag blev då när boken innehöll en typ av drakar! Det var tillräckligt för att jag skulle älska boken bara för den detaljen i handlingen.

Vad jag annars fastnade för med boken var den magiska känslan jag fick under läsningen. Den är på ett sätt väldigt surrealistiskt, men på ett sätt som påminner om Daughter of Smoke and Bone av Laini Taylor. Vilket jag inte hade något emot, för det är fantastiskt när en författare lyckas få den känslan i sina böcker.

Echo är en riktigt cool karaktär. Under prologen när hon introduceras och det framgår att hon bor på ett bibliotek (!!!) fångades jag direkt av hennes personlighet. Hon är smart, lurig och har den där härliga snarky (i brist på en svensk översättning) personligheten. Caius tyckte jag också riktigt mycket om. Han är helt enkelt en cool karaktär som jag vill se mer av i kommande böcker.

The Girl at Midnight är en magisk bok och en fantastiskt början på vad jag hoppas blir en riktigt bra serie. Jag ser så mycket fram emot uppföljaren att det är galet! Rekommenderas!


Det bästa med boken: karaktärerna, handlingen och konceptet.
Vad jag blev besviken på: inget!

Varför jag rekommenderar den här boken: för att den är en magisk bok och förtjänas att läsas av alla!

Andra delar i serien:
1. The Girl at Midnight
2. The Shadow Hour
3. The Savage Dawn

2 kommentarer:

  1. Den här vill jag verkligen läsa! Och omslaget var riktigt fint också :)

    SvaraRadera