måndag 8 augusti 2016

Minirec x 2: Leonora och glasplaneten, Alice's Adventures in Wonderland

Leonora och glasplaneten av Helen Johansson
Illustratör: Jonathan Iversen-Ejve
Serie: Leonora #1
Sidantal: 111
Utgiven: 2015
Språk: Svenska
Betyg: 3/5 stjärnor

Leonora och glasplaneten är berättelsen om Leonora som kommer från planeten Junoo. En dag kan hon inte motstå frestelsen att provköra sin rymdfarkost, men det går inte riktigt som Leonora har planerat och hon kraschlandar på Glasplaneten.

Det här är en lättläst bok som jag läste ut på bara några timmar. Jag gillar Leonora som karaktär - hon är alldeles för härlig med sina upptåg och idéer. Tillsammans med hjälparen Bobo (som är otroligt söt!) hamnar hon i alla möjliga situationer.

Illustrationerna står Iversen-Ejve för och de fyller sidorna här och där. Jag gillar att han har gjort bilderna till både framsidan och insidan av boken. De passar perfekt till boken.


Det bästa med boken: Leonora och illustrationerna.
Vad jag blev besviken på: ...

-----------------------------------------------------------------------------

Alice's Adventures in Wonderland av Lewis Carroll
Illustratör: Camille Rose Garcia
Sidantal: 160
Utgiven: 2010
Språk: Engelska
Betyg: 4/5 stjärnor

Jag har nämnt det förut i mina recensioner av Garcias andra böcker, att jag har något av en skräckblandat förtjusning till hennes böcker. Eller rättelse hennes bilder, eftersom texterna är klassiker. Men bilderna ger ändå böckerna en annan känsla tycker jag. Speciellt i det här fallet då jag har läst Alice's Adventures in Wonderland förut - fast i vanligt bokformat - och då tyckte jag att den var mysig och rolig att läsa. Nu blev den helt plötsligt skäck/thriller liknande.

Handlingsmässigt tycker jag om berättelsen om Alice. Den är underhållande och väldigt konstigt (lite för konstig ibland...) och den är utan tvekan en klassiker jag kan tänka mig att läsa om och om igen.


Det bästa med boken: handlingen och illustrationerna.
Vad jag blev besviken på: ...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar