fredag 6 februari 2015

Ignited

Ignited av Corrine Jackson
Serie: Sense Thieves #3
Sidantal: 368
Utgiven: 2014
Språk: Engelska
Betyg: 4/5 stjärnor

Obs! Se upp för spoilers från tidigare delar i serien!


Sense Thieves har för mig varit en serie som bara har blivit bättre och bättre, och jag tycker nog att Ignited var den bästa delen i trilogin! Den är helt enkelt så bra!!

Handlingen börjar några månader efter slutet på Pushed, då Remys pappa blev kidnappad. Hon, Lucy och Asher är på flykt och reser överallt för att undfly de som jagar dem. Om jag ska vara helt ärlig så var jag inte så förtjust i den första halvan av boken (kanske beror på att en viss karaktär inte var med!), och jag tror anledning till det var att jag hade lite svårt att komma in i handlingen överhuvudtaget. När det gäller andra delen av berättelse hade jag inga problem! Jag älskade varenda sida under den delen!

Remys har verkligen växt sedan jag först mötte i henne i början av Touched! Jag gillade att det faktiskt reflekteras över hennes utveckling direkt i texten, för det ger en mer tydlig bild av hur mycket hon har förändrats. Även om jag fortfarande är lite förvirrad av vissa saker. så var Ignited nog min favorit i hela serien.

Nu har vi kommit till en del av recensionen som innehåller spoilers, så om du inte vill bli spoilad, läs inte följande text: [Det här med att Remys först var ihop med Asher och sedan Gabe påminner mig en hel del om Juliette, Warner och Adam från Shatter Me serien, det är en tjej och två bröder. Och av någon anledning så älskar jag den typen av triangeldrama! Det ger en helt ny dynamik mellan karaktärerna och jag hoppas nästan på att andra författare kommer härma Jackson lite (även om jag fortfarande är lite anti mot triangeldrama i böcker)] Som sagt, väldigt bra gjort av Jackson!

Gillade verkligen Ignited i stort och älskar hur hon töjer på gränser genom hela serien, rekommenderas!


Det bästa med boken: Remy och Gabriel
Vad jag blev besviken på: första halvan av boken

Andra delar i serien:
1. Touched
2. Pushed
3. Ignited

2 kommentarer:

  1. Det här var också min favorit i serien, och jag gillar verkligen det du nämnde under spoilermarkeringen. Inte alls vad man trodde skulle hända i första boken. I övrigt så är jag dock väldigt beviken på att man ändrade omslagen till serien. Det första var ju så fint.. :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Verkligen inte! Blev så överraskad av den tvisten i handlingen! :D De behöll iaf typsnitt, om man nu ska se något positivt på det. :P

      Radera