lördag 3 januari 2015

Rebel Belle

Rebel Belle av Rachel Hawkins
Serie: Rebel Belle #1
Sidantal: 345
Utgiven: 2014
Språk: Engelska
Betyg: 4/5 stjärnor


Om det är något som jag tycker att Hawkins är bra på, så är det att skriva härliga och mysiga böcker. För precis som hennes Hex Hall serie så är Rebel Belle en läsning jag sent kommer att glömma!

Rebel Belle är en bok som handlar om high school eleven Harper som upptäcker, efter att ha bevittnat hennes skolas vaktmästare dö, att hon har fått underliga krafter. Hon vet inte riktigt varför hon har dem eller varför, men hon är beslutsam att ta reda på det. (Det är i alla fall en kort beskrivning av handlingen.)

Jag gillade verkligen handlingen i den här boken, för Hawkins har tagit ett relativt populärt ämne i ya-böcker och gjort en ny tvist på det. Vilket gjorde att den kändes väldigt unik under läsningen! Man fastnade väldigt mycket vid karaktärerna, för att de är precis på det sättet som Harper säger i citat nedan:
“We’re not dead,” he said, almost like he was talking to himself. “How did we not get dead?”
I smiled at him and squeezed his arm. “Because I’m awesome.”
Hawkins har skrivit boken från Harpers PoV och hennes berättarröst är så underhållande att jag verkligen flinade under större delen av läsningen. Att historien utvecklas så mycket var också ett plus i kanten, för jag blev väldigt överraskad av den riktning som Hawkins hintar om. Men det gör serien ännu nervpirrande i mitt tycke.

Avslutningsvis så kan jag inte göra något annat än att rekommendera Rebel Belle till alla! För den är precis så rolig och spännande som en person kan hoppas på.


Det bästa med boken: humorn och karaktärerna
Vad jag blev besviken på: vissa klichéer som förekom

Andra delar i serien:
1. Rebel Belle
2. Miss Mayhem

2 kommentarer: