torsdag 15 januari 2015

Champion

Champion av Marie Lu (eng. Champion)
Serie: Legend #3
Sidantal: 336
Utgiven: 2014
Språk: Svenska
Betyg: 4.5/5 stjärnor

Obs! Se upp för spoilers från tidigare delar i serien!


Jag har i skrivande stund precis läst ut Champion, och trots det så gråter och skakar jag fortfarande från att ha läst slutet! 

Hur kunde Lu skriva något så hjärtskärande och krossande som det där slutet?! Helt klart ett av de bästa serieavslut jag har läst! För samtidigt som det var berörande, så märker jag hur Lu har varit väldigt eftertänksam. Spoilers! [Jag gillade hur Lu har satt ett tio års gap mellan sista kapitlet och epilogen. Om Day hade fått tillbaka sitt minne på en gång och han och June sedan fortsatt vara ihop, så skulle det kännas lite väl "happy ever after". Men nu fick de tiden att växa upp och faktiskt kanske ta reda på vad de vill med deras liv, June hade även andra förhållanden. Och det känns så himla mycket mer realistiskt!] Som sagt, spoilers, läs endast om du har läst slutet av Champion!

Jag tyckte väldigt mycket om både June och Days karaktärer i den här boken, även om min favorit fortfarande är June. De är både sympatiska, unika och modiga på sina olika sätt. Även deras utveckling från första boken till slutet har varit fantastiskt skildrad! 

När det kommer till handlingen så måste jag skriva att Champion hade den bästa handlingen i hela serien! Jag älskade varje sekund av läsningen och det var bokstavligt talat aldrig ett tråkigt ögonblick. Att jag också fick en inblick i hur resten av världen ser var en stor bonus och riktigt intressant! 

Allt som allt så har jag verkligen älskat Champion och hela serien! Det är en fantastiskt historia och jag tycker att de som ännu inte har läst den verkligen har missat något! 


Det bästa med boken: ALLT! <3
Vad jag blev besviken på: inget alls!

Andra delar i serien:
1. Legend
3. Champion

Mellanböcker:

Tack till Modernista för recensionsexemplaret!

6 kommentarer:

 1. Åh, epilogen var verkligen helt fantastisk här. Håller med om att det är ett av de bättre serieavslut jag läst. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Älskade den där epilogen! Blev riktigt gråtfärdig när jag läste den! :')

   Radera
 2. Riktigt bra avslut och trilogi :)

  SvaraRadera
 3. Jag tycker det är så fantastiskt med en trilogi som bara blir bättre och bättre! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lu lyckades verkligen göra den bra! :D

   Radera