lördag 10 januari 2015

3 x seriealbum

This One Summer av Mariko Tamaki & Jillian Tamaki
Utgiven: 2014
Sidantal: 320
Språk: Engelska
Betyg: 3.5/5 stjärnor

This One Summer påminner mig så mycket om sommaren när man var mindre och verkligen levde för dagen. Så underbart härlig och mysig att läsa. Kommer nog läsa om den senare i år precis när sommaren just börjar, bara för att verkligen komma in i sommarkänslorna!
Friends with Boys av Faith Erin Hicks
Utgiven: 2012
Sidantal: 220
Språk: Engelska
Betyg: 3.5/5 stjärnor

I början av läsningen så påminde Friends with Boys lite om Anya's Ghost av Vera Brosgol, men det förändrades snabbt. Jag gillade storyn om en tjej som hela livet har blivit hemskolan börjar i en vanlig skola. Fint illustrerat!
En fantastiskt upptäckt av Hugo Cabret av Brian Selznick (eng. The Invention of Hugo Cabret)
Utgiven: 2008
Sidantal: 533
Språk: Svenska
Betyg: 4/5 stjärnor

Det här är en riktigt fin berättelse som berättas med heluppslag av bilder och ett fåtal sidor med text, Selznick berättar på så vis en historia som påminner mer om en bioupplevelse än en läsning. Helt klart en unik upplevelse!

5 kommentarer:

 1. Ooooh! Spännande förklaring av En fantastiskt upptäckt av Hugo Cabret! Blir sugen på att kolla upp den! :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hehe, kul att du gillade den :P Tog lite inspiration från en annan text eftersom jag tyckte den beskriv boken så bra. :)

   Radera
  2. Hugo Cabret är fantastisk! Men Brian Selznicks bok "Underverk" är nästan ännu bättre, där två historier om två olika barn vävs samman. Den ena berättelsen handlar om en döv flicka och den berättas bara i bilder och den andra berättelsen om en hörande pojke är i text, mycket vackert!

   Radera
 2. Ska helt klart beställa This One Summer till sommaren nån gång =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas att du kommer gilla den då! :D

   Radera