fredag 16 januari 2015

Also Known As

Also Known As av Robin Benway
Serie: Also Known As #1
Sidantal: 318
Utgiven: 2013
Språk: Engelska
Betyg: 4/5 stjärnor


Spioner är för mig alltid ett vinnande koncept, men av någon anledning så kände jag mig lite nervös när jag skulle börja läsa Also Known As. Jag gissar på att det beror på att Benway är en helt ny författare för mig och att jag för en gångs skull faktiskt hade sådana höga förväntningar att jag blev lite rädd. Men som tur är så steg boken helt över de där förväntningarna!

I början av läsning så höjde jag lite på ögonbrynen åt bokens story, men efter några fler sidor så började jag flina istället. Maggie var helt enkelt för rolig! Jag älskar hennes berättarröst för hennes personlighet som spion och tonåring skiner igenom väldigt mycket - vilket jag tycker är otroligt bra skrivet av Benway. Det är t ex förklarat hur hon sköter mycket av sina spion-grejer (som låter ganska logiska enligt mig) samt hur nervös är faktiskt kan vara inför att göra typiska tonårsgrejer.

Att Maggie har vuxit upp som spion och sedan får utföra ett eget uppdrag mitt i New York, tyckte jag var en jättebra handling. Som läsare märker jag hur Maggie utvecklas med hjälp av hennes bästa vän Roux samt av Jesse Oliver (vars relation till Maggie kan ses som spoilers så jag undviker att nämna något). Och det är helt otroligt hur fäst jag blev till typ alla karaktärer i handlingen! Inte så ofta det händer.

Det är dock en sak som jag kan tänka mig att några kan ha lite problem med (jag hade inte det, men tänkte nämna det i alla fall) och det är att delar av boken är lite överdrivna ibland. Jag skulle beskriva det överdrivet fast på ett bra sätt - men jag vet att alla inte gillar sådant.

Allt som allt så var Also Known As en superbra första bok för en serie, och jag rekommenderar den till precis alla!!


Det bästa med boken: karaktärerna och handlingen
Vad jag blev besviken på: att den inte var längre!

Andra delar i serien:
1. Also Known As
2. Going Rogue

4 kommentarer:

 1. Hmm lät rätt intressant, har aldrig läst någon spion-bok förut!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då borde du verkligen göra det! :) De är oftast riktigt bra! :D

   Radera
 2. Den låter intressant! Jag ska ta och läsa den vid ett tillfälle. Vad roligt att du tyckte om den!

  SvaraRadera