söndag 7 juli 2013

Bibliotek i Stockholm #1 PUNKTmedis

Efter lite förseningar och tekiniska bekymmer kan jag nu (äntligen) presentera första biblioteket på min resa genom Stockholms bibliotek:

PUNKTmedis

ungdomsbiblioteket vid Medborgarplatsen

Ingången till ungdomsavdelningen

Eftersom inlägget blev väldigt långt med mycket bilder kortade jag av det lite. Klicka bara vidare så ser ni resten av PUNKTmedis underbara värld! 


Av alla de bibliotek i Stockholm som jag har varit till så hör PUNKTmedis till en av mina favoriter! Mest på grund av deras stora utbud av ungdomsböcker på både svenska och engelska, men även på grund av hela stämningen man får när man stiger in. Det finns stora ytor mellan varje bokhylla så det känns aldrig trångt, även om det är mycket människor i biblioteket så finns det alltid luftigt.

Något som de flesta råkar ut för (mig inklusive) första gången man ska hitta till biblioteket är att man inte kan hitta ingången. Låter lite löjligt kanske, men det är sant! Man blir förledd av stora trappor och fina dörrar så att man inte ser den väldigt enkla ingången på sidan av huset där biblioteket är.

Direkt framifrån vid Medborgarplatsen. Fin dörr, men det är inte den rätta ingången!

Man vet att man har kommit rätt - tacka skyltarna för det! Men vart är ingången?

Där är den! All panik är över!
Medborgarplatsens bibliotek består av två våningar. På den övre våningen så finns barnavdelningen och massor av vuxenlitteratur, medan hela den nedre våningen tas upp (i stort sett) av PUNKTmedis. Fast av hela den ytan tar böckerna bara upp en liten del, det mesta är umgängesareor där man kan bara kan sitta och läsa någon bok/slappa, surfa på någon dator eller spela något brädspel.

Det är även här som många författarsigneringar och många andra event kan hållas ibland, och då brukar den röda trappan oftast vara punkten där alla samlas.

Den röda trappan, med den minst 16 meters långa ormen som hänger vid fönstret och över trappan. Lite hård att sitta på ibland, men med rätt kudde så blir det mycket bättre! 

Läxhjälp/brädspelsbordet, med en samling av olika spel i hörnet och böcker i bakgrunden.

Närbild på några spel.

Sugen på att surfa på nätet? Inga problem! Bara sätta sig vid en dator, logga in och spendera max en halvtimme innan tiden tar slut!

Fantasy/rollspelsrummet med några platser för läsning. Notera den fina draken i hörnet!

Närbild på draken.

Nu kanske ni undrar när jag faktiskt kommer till själva böckerna i biblioteket? Ingen fara! Jag har inte glömt dem. ^^

Min favorithylla i hela biblioteket! Urban Fantasy (mest paranormal romance) sektionen <3 Kan alltid lita på att jag hittar något just här.

En stor blandning mellan engelska och svenska i de här hyllorna, science fiction, contemporary etc etc. Samt 2 fina hyllor som visar upp bibliotekets nya böcker på ett bra sätt.

I stort sett bara svenska contemporary i dessa hyllor.

Det finns så klart många fler böcker och utrymmen som jag inte fick med på bild (måste begränsa mig någonstans), men jag tror ändå att jag fick med sådana bilder som kan få fler personer att söka upp och faktiskt uppleva PUNKTmedis i egen person.

Skulle vara jättekul om ni kunde dela med er av era egna upplevelser av biblioteket!

Har planer på att besöka ett nytt bibliotek i veckan som kommer. Ska försöka att uppdatera lite oftare när det gäller min resa bland biblioteken i Stockholm!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar