tisdag 6 september 2016

Lola and the Boy Next Door

Lola and the Boy Next Door av Stephanie Perkins
Serie: Anna and the French Kiss #2
Sidantal: 384
Utgiven: 2011
Språk: Engelska
Betyg: 5/5 stjärnor!

Obs! Se upp för spoilers från tidigare delar i serien!

IMG_2597

Varför, varför, varför har det dröjt så länge för mig att läsa Lola and the Boy Next Door?? Jag läste första kapitlet förra sommaren men la efter det ned den igen - för att jag trodde att jag inte skulle gilla den! Önskar jag kunde resa tillbaka i tiden tvinga mig att själv att läsa den då - för den här boken är perfektion.

Lola är den kreativa tjejen som aldrig har på sig samma outfit två gånger, har en äldre pojkvän, bor i San Francisco och hoppas att hennes före detta grannar aldrig flyttar tillbaka igen. Men det hoppet brister då de flyttar tillbaka och Lola träffar Cricket igen.

Om det är något Perkins kan skriva om är det komplexa karaktärer och handlingar. Det finns många lager hos allt och alla, och jag älskade att upptäcka små detaljer ju längre in i boken jag kom.

Lola and the Boy Next Door är en companionbok till Anna and the French Kiss, vilket innebär att det är en uppföljare men den följer andra karaktärer - trots att Anna och St Clair syns lite här och var också. Anna och Lola jobbar nämligen tillsammans, och självklart hänger St Clair där rätt mycket. Det var så kul att återse dem och vad som hände efter slutet på förra boken.

Jag tror ärligt talat att jag inte ogillade någon karaktär i hela boken. Visst, det var några jag tyckte mindre om i vissa ögonblick men i överlag tyckte jag att de flesta var intressanta. Alla hade en berättelse och ett djup.
   Mina favoritkaraktärer från boken var utan tvekan Lola och Cricket. Lola för att hon är så originell och kreativ och hade en sådan sprudlande personlighet. Cricket för att han hade den här förmågan att alltid få mig att le.

Lolas föräldrar, Nathan och Andy, var väldigt närvarande under hela berättelsen, vilket skiljer sig rätt så mycket från många andra ungdomsböcker. Ofta blir det så att huvudkaraktären är föräldralös, har frånvarande föräldrar (reser, jobbar etc) eller har föräldrar som inte är så närvarande (verkar inte bry sig om sina barn eller vad dem gör). Men Nathan och Andy visade verkligen hur mycket Lola betyder för dem och de är närvarande i hennes liv.

Perkins är utan tvekan en författare som kan skriva en djup och riktigt bra ungdomsbok. Jag hoppas verkligen på att hon kommer ge ut många fler böcker i framtiden!


Det bästa med boken: karaktärerna!
Vad jag blev besviken på: bokstavligen ingenting.

Varför jag rekommenderar den här boken: för att Lola and the Boy Next Door är en komplex och annorlunda ungdomsbok som har något att berätta.

Andra delar i serien:
1. Anna and the French Kiss
2. Lola and the Boy Next Door
3. Isla and the Happily Ever After

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar