måndag 12 september 2016

Goodreads Reading Challenge Completed!

För femte året i rad klarar jag av Goodreads Reading Challenge! Woop woop! Fett stolt över att jag klarade av utmaningen så tidigt på året - 130 böcker (och seriealbum och noveller...) utlästa på lite över åtta månader. Det är inte så tokigt det! ^^

Den här grejen med läsutmaningar är intressant tycker jag - hur vissa blir jättemotiverade att läsa böcker medan andra verkar tappa intresset för läsning. För mig beror det lite på själva utmaningen. Jag har märkt att årslånga utmaningar (som Goodreads Reading Challenge) fungerar bra för mig, antagligen på grund av att jag mycket tid på mig och att jag behöver inte tänka på att följa något speciellt tema. Det enda jag behöver göra är att läsa. Däremot utmaningar som är på en begränsad tid eller som följer ett visst tema, det har jag jättesvårt för. Jag blir stressad och känner att det blir som ett tvång att läsa - vilket är helt tvärtemot vad läsutmaningar handlar om.

Har någon av er klarat av årets läsutmaningar? Vad tycker ni om läsutmaningar?

5 kommentarer:

 1. Grattis!! :) Jag kan också ha svårt för bestämda utmaningar. När jag känner att jag måste läsa nåt speciellt. Men just GRC älskar jag. Det är ju som sagt bara att läsa och läsa. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! <3 Utmaningar som går ut på att bara läsa är de bästa. ;)

   Radera
 2. Vad kul att du redan har klarat din utmaning!
  Jag fungerar nog lite på samma sätt. Den årliga Goodreads challengen motiverar mig mest, medan jag helt stänger av om jag har en förutbestämd TBR till exempel.

  SvaraRadera
 3. Jag har varken Goodreads eller blogg men jag försöker streta på varje år och läsa så mycket jag hinner. Brukar bli runt 50 böcker. Skulle gärna hinna med fler böcker men jag läser inte så fort och har inte alltid tid och ro att läsa.
  I år tyckte jag att Kaosutmaningen lät rolig så den håller jag på med. Har redan klarat av de 20 böcker man ska läsa men fortsätter så långt det går. Jag har dock inte varit hysterisk utan läst det jag vill och fyllt i det som passar. Okej, någon enstaka gång har jag valt en bok bara för att den passar in. :)
  Det där med läsutmaningar är väl lite som med livets utmaningar, man behöver inte klara av precis alla och man väljer ofta själv vilka man vill ta tag i.

  SvaraRadera