fredag 9 september 2016

Minirec x 3: Deadpool Vol 1, Sword Princess Amaltea Bok 2, Oblivion High Vol 1

Deadpool: The Complete Collection Vol 1 av Daniel Way m.fl.
Serie: Deadpool: The Complete Collection #1
Sidantal: 472
Utgiven: 2013
Språk: Engelska
Betyg: 4/5 stjärnor

Efter att jag såg Deadpool filmen så älskar jag karaktären Deadpool! Självklart var jag då tvungen att få mer av honom, vilket ledde till att jag läste detta seriealbum av Daniel Way. Det finns även klassiska seriealbumen, men när jag kollade i dem gillade jag inte tecknarstilen så mycket. Jag blev dessutom rekommenderar av många att läsa de av Way - vilket jag inte kunde ha blivit lyckligare över!

I det här seriealbumet finns precis den humorn och action jag letade efter. Deadpool är underbar och även om det är mycket action i handlingen så gillade jag det. Ibland kan det vara jobbigt med det i serier, men det fungerade här. Allt jag vill göra nu typ är att skaffa hem resten av den här serien.


Det bästa med boken: Deadpool! <3
Vad jag blev besviken på: ...

------------------------------------------------------------------------------

Sword Princess Amaltea Bok 2 av Natalia Batista
Serie: Sword Princess Amaltea #2
Sidantal: 169
Utgiven; 2014
Språk: Svenska
Betyg: 3.5/5 stjärnor

Batista fortsätter sin succéserie om prinsessan Amaltea i en värld med omvända könsroller. Amaltea måste nu föra prins Ossian till hans drottninga-rike men de råkar hela tiden ut för hinder.

Det jag gillar med det här seriealbumet är hur spännande den är! Det händer saker hela tiden och det byggs hela tiden upp. Dock så har jag fortfarande många frågor som inte har fått något svar och det gjorde läsningen frustrerande ibland. Men jag hoppas ändå på att tredje boken kommer ge mig dem svaren och vara den bästa delen i serien!


Det bästa med boken: spänningen och illustrationerna.
Vad jag blev besviken på: avsaknaden av svar på mina frågor.

------------------------------------------------------------------------------

Oblivion High Vol 1 av Johanna Koljonen, Nina von Rüdiger
Serie: Oblivsion High #1
Sidantal: 208
Utgiven: 2012
Språk: Svenska
Betyg: 2/5 stjärnor

Här har vi ett seriealbum som har mycket på gång. Det handlar i stort om hur utbytesstudent Nix från Japan kommer för att gå på högstadiet i Uppsala Väsby. Men Nix är underlig och det verkar som om det finns hemligheter om honom som tjejerna Nin och Soon-Mi behöver ta reda på.

Det jag gillade med Oblivion High Vol 1 var början och idén med Näcken. Efter det gick handlingen åt alla håll och jag tappade greppet om denMen den hade sina stunder då jag gillade den riktigt mycket och med det slutet så måste jag helt enkelt läsa uppföljaren!


Det bästa med boken: början och konceptet.
Vad jag blev besviken på: att handlingen gick åt så många håll.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar