fredag 16 september 2016

5 saker jag ser fram emot just nu

Det finns så mycket att se fram emot nu under hösten (utöver alla böcker som kommer ut förstås) och bara för skojs skull tänka jag lista dem. För vem älskar inte listor?

Först ut innan jag börjar med listan: Bokmässan! Som jag inte kommer att gå på! Under nästa helg går Bokmässan i Göteborg av stapeln och jag hade i början av året tänkt att åka dit, men jag känner att jag inte orkar. Det är också under samma vecka som jag har en uppsats att skriva och jag behöver lägga min energi på den. Kanske händer det att jag hittar på något under någon dag den helgen, som kompensation, men då håller jag mig lite närmare hemma. 
   Ni som kommer att åka, ha en trevlig helg där!!

Nu börjar jag med listan:

1. Jag är en höstmänniska rakt igenom, och något jag älskar redan nu är kylan som hänger i luften. Äntligen har jag en orsak att sätta på mig stickad tröjor på morgonen (trots att jag svettas senare under dagen då värmen vill plåga mig). Det kommer bara bli bättre ju närmare vintern vi kommer.

2. Chansen att få möta författaren Ruta Sepetys som kommer till Stockholm den 18 oktober. Jag ska bara läsa någon eller några av hennes böcker innan dess. Strimmor av hopp har jag redan hemma, men jag är ganska sugen på att läsa Tårar i havet som precis har kommit ut. Ni kan läsa mer om hennes besök här.

3. En sak jag skulle vilja göra är att gå på årets Comic Con. Jag hör massor av saker om Comic Con och det är en grej jag vill prova att gå på. Kanske ska passa på att göra det nu i november?

4. Kunna ägna tid åt alla projekt jag vill göra. Vad är livet utan saker att göra utanför skolan/jobbet? I höst kommer jag bland annat att vara med i ett projekt  där vi ska göra en bok, en filmgrupp (och förhoppningsvis få lite mer kunskap om filmning och manus så jag kan göra mina egna videos) och sedan ett litet kreativt projekt jag har hållit på med i över ett år nu, ett jeanslapptäcke (som är ca 2.5x2.5 m). 

5. Att läsa en massa böcker under hösten! Jag vet att jag skrev den där lilla raden högst upp om alla böcker som kommer ut, men jag är säker på att jag har massor av bra böcker i min bokhylla jag kan läsa! Har ju en Bucket List som jag publicerade tidigare i år och där satte jag som mål att ha mindre än 100 olästa böcker i min bokhylla... Visst har antalet minskat, men jag har fortfarande ca 50 böcker att läsa. Kan jag klara det på de månader som är kvar? Jag kan iallafall försöka!

Det var min lilla lista över vad jag ser fram emot just nu under hösten, var ser ni fram emot?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar