fredag 27 september 2013

Vad är bättre än ett syskon?

Alla personer som har syskon håller säkert med mig om att de kan vara både en välsignelse och en förbannelse. Speciellt om man som jag är den enda tjejen och yngst i en skara på fyra barn! Som barn avskydde jag det, men nu när jag har växt upp har jag lärt mig att uppskatta dem (för det mesta).

Och med det sagt, tänkte jag att det kunde vara lite kul att visa vilka mina favoritsyskonpar är i böckernas värld! ^^


Här kommer några av mina favorit-syskonpar i den litterära världen:

Clary - Sebastian (The Mortal Instruments)
Låter kanske lite konstigt att jag faktiskt gillar Sebastian och Clary som syskon, speciellt med tanke på hur de behandlar varandra. Men deras förhållande är så unikt och outforskat att jag inte kan låta bli att gilla dem! Det kan hända så mycket i slutet, och tänkt om de faktiskt får mer syskon-anda för varandra? 

Lena - Ridley (Beautiful Creatures)
Trots att Lena och Ridley egentligen inte är riktiga syskon (har för mig de egentligen är kusiner) så växte de upp tillsammans och står varandra riktigt nära. Och jag gillar verkligen att de utan tvivel tror på varandra oavsett vad som händer! 

Nash - Tod (Soul Screamers)
Ju längre man läser i den här serien, desto mer kommer man att förstå att Rachel Vincent har gjort ett jättebra jobb med att beskriva Tod och Nash som bröder. Trots att de är så olika två personer kan vara och ha sina komplicerade stunder, så går deras förhållande djupare än de ytliga och tillfälliga känslor som man upplever genom livet. 

Sadie - Carter (The Kane Chronicles)
Även om Carter och Sadie har varit frånskilda större delen av tiden sedan deras mamma dog, så har de det där riktiga syskonförhållandet där tid och avstånd inte spelar någon roll. Att se hur de kommer varandra närmare under serien är helt klart en av de bästa sakerna med den här trilogin!

Har ni några favoritsyskonpar? 

2 kommentarer:

  1. Du får ju inte glömma Fred och George ifrån Harry Potter ;)

    SvaraRadera
  2. Jag håller helt med om Carter och Sadie, deras relation är så fin! :)

    SvaraRadera