torsdag 28 februari 2013

Månadsrapport Februari -13

Det blev inte lika många böcker lästa i Februari som i Januari, men jag är ändå ganska nöjd med tanke på allt som hände i månaden. Hade en lässvacka som varade i flera dagar (!!!) och då kunde jag inte läsa någonting alls. Kändes som om jag släpade mig genom varje sida, och så ska det ju inte vara. Vidare hittade jag några tv-serier som jag tittade på, och snart har jag dessutom sett klart på alla säsonger i Friends (som jag började med för bara någon vecka sedan.) så all tid har inte direkt gått till läsandet, men några böcker blev det iallafall!


Lästa böcker: 14
Antal sidor: 3926
 1. Succubus Heat av Richelle Mead
 2. Far From You av Lisa Schroeder
 3. Demonprinsessan av Peter Bergting
 4. Awaken av Katie Kacvinsky
 5. Foundation av Ann Aguirre (novell)
 6. Revolt av Lisa Rodebrand
 7. The Red Pyramid av Rick Riordan
 8. Legacy Lost av Anna Banks (novell)
 9. Spell Bound av Rachel Hawkins
 10. Blodsmagi av Tessa Gratton
 11. Unearthly av Cynthia Hand
 12. Better Haunted Homes and Gardens av Jennifer Barnes (seriealbum)
 13. Frankenstein av Mary Shelley (seriealbum)
 14. Perfect Chemistry av Simone Elkeles
Böcker jag gav upp: Incarnate

--------------------------------------------------------------------------------
Bästa 
Spellbound av Rachel Hawkins
Jag gillar den här serien så mycket! Helt klart en av mina favorit-favoriter, och en av de få serier jag faktiskt har avslutat i år. Den innehåller verkligen allt! Vänskap, spänning, kärlek och en massa kick-ass-ögonblick, samt så är den väldigt lätt att läsa! Ser verkligen fram emot fler böcker av Hawkins i framtiden.


Favorit
The Red Pyramid av Rick Riordan
Det är boken som hjälpte mig att komma genom lässvackan. En gammal favorit som jag bara inte kan låta bli att älska! Jag kommer nog aldrig att tröttna på Riordans böcker, de är tidslösa på något vis och jag bara avgudar dem allihopa! 

Besvikelse
Incarnate av Jodi Meadows
Jag ville verkligen gilla den här boken, den hade ett sådant bra koncept och jag gillade karaktärerna och handlingen, men jag klarade inte av att läsa den. Det kanske berodde på att jag vid den tidpunkten började tröttna på dystopier, att jag var i en lässvacka eller någon annan anledning som jag inte vet. Jag kommer kanske att prova att läsa om den om några månader, men för ögonblicket klarar jag inte av den.


Finaste Omslag


Tycker att omslaget till Awaken är otroligt fint samtidigt som det passar väldigt bra ihop med handlingen! 

Månadens Kategori: Första bok i serie
Unearthly av Cynthia Hand
Varje månad så påbörjar jag alltid ett antal serier, och nu är det dags att lyfta fram Januaris bästa - vilket blev Unearthly! Jag gillade verkligen Hands tolkning av änglar, och det känns som om man bara har skrapat lite på ytan av allt som finns i den världen. Så gissa om jag kommer kasta mig över nästa bok!


--------------------------------------------------------------------------------


Status på läsutmaningar

Goodreads Challenge 44/150
Mythology Reading Challenge 2/10

Det går fortfarande framåt på både utmaningarna, jag ligger riktigt bra till med tanke på att det bara har gått två månader av året än så länge! Goodreads utmaningen oroar jag mig inte direkt för, men jag är lite fundersam över Mytologi utmaningen. För jag gillar omtolkningar väldigt mycket, men det känns lite som om jag fuskar om jag bara läser från en eller två författare (läs Rick Riordan) så jag försöker hitta flera olika författare just nu. Jag har redan några i bokhyllan, men är det några som har några boktips med mytologi i fokus? Tacksam för alla tips!--------------------------------------------------------------------------------

Vad hände annars i Febuari?

Det hände faktiskt ganska stora grejer nu i Februari! Trots att jag inte har fått många böcker lästa, så har jag samlat på mig upplevelser som väger upp mot allt det!

Först hade vi bokträffen här i Stockholm som var för bara några veckor sedan. Har inte haft så trevligt på flera veckor, och det är alltid roligt att träffa andra som har samma intressen som en själv! Blev ett minne för livet, och jag hoppas kunna träffa många av er igen någon gång! 

Årets stora bokrea inföll nu sista veckan i februari, och jag gick på den tillsammans med Maddie. Som jag för övrigt också träffade för första gången den dagen. Det enda tråkigt var att jag var tvungen att gå tidigt för att jobba, hade gärna umgåtts några timmar till och kollat på flera böcker tillsammans. Annars så hade jag en jätterolig eftermiddag och hoppas att vi träffas snart igen! 

Och sedan lite bloggrelaterade grejer som har hänt! 

Nu i Februari började jag med bokbyte! Wooho! Jag har redan bytt till mig några och sålt några andra, men det har gått bättre än vad jag trodde det skulle göra. Intresset för bokbyte är väldigt stort faktiskt, och det ger mig idéer på hur jag ska göra mig av med böcker jag inte vill ha kvar i bokhyllan längre. "blink-blink"

Jag bestämde mig för att från och med Mars så kommer jag att börja med temaläsning. Första månaden kommer temat att vara Faeries och jag har planerat att läsa 7 böcker. Jag får se hur jag kommer att avrunda hela månaden senare - om jag gör en video eller ett inlägg för att sammanfatta allt. 


Årets kortaste månad var verkligen kort, och inte den bästa hittills heller - med tanke på lässvackan och tv-tittande. Var det några fler som hamnade i en svacka? Kanske gick som en sjukdom, vem vet? 

6 kommentarer:

 1. Ser ut som en bra hög även denna månad :)
  Jag hann inte läsa så många böcker, bara 5. Berodde mest på att jag inte hade tid och då jag hade så gick det segt med den boken jag höll på att läsa, så man kan säga att det var en liten lässvacka månad för mig med.

  Som jag har läst på bloggar så har väldigt många haft en lässvacka i februari.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som sagt, den gick runt som en sjukdom och förstörde ens läsglädje! Hoppas jag slipper den igen, men om det händer så vet jag hur jag ska göra iallafall. :P

   Radera
 2. Vi hoppas på Mars blir en månad då man läser som en galning igen! :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis! Tror att jag ska satsa på massor av seriealbum och noveller, och sedan varva det med ett antal böcker. C:

   Radera
 3. Jag hamnade också i en lässvacka i Februari, det blev en mycket sämre månad än Januari (som vi både ju läste en massa i, tror vi smittar varandra ;D).
  Undeadly är ju en jättebra mytologi bok, så jag tipsar om den även fast att jag vet att du redan har den hemma. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hehe, sant sant! Ser verkligen fram emot att läsa Undeadly, ännu mer nu efter att ha sett omslaget till andra boken! Tror den blir näst i tur efter de böcker jag läser nu. :)

   Radera