fredag 1 februari 2013

Början på en ny inriktning?

mobilkamera

Jag har länge kolla på hur olika bloggare tar bilder på de böcker de har läst, ofta till recensioner. Och jag kan inte låta bli att beundra hur bra deras bilder är! Jag vill också kunna fotografera mycket mer än vad jag egentligen gör, men tyvärr får jag oftast nöja med mig med min mobil (som har väldigt dålig skärpa i jämförelse med systemkameror). 

Tog den här bilden på jobbet idag. Hade inte så mycket att göra innan jag började så jag läste och fika medan jag väntade på alla andra. Det hela började med att jag noterade att bordet och bokens omslag på något sätt matchade varandra (fråga mig inte hur, det är en konstnärskänsla) sedan fick jag bara för mig att fotografera det och lägga upp det på bloggen. För er som undrar varför jag har med en mugg så tyckte jag helt enkelt att den passade in. Blev en fin kontrast med tjejens vita klänning och vingar. Blev ganska nöjd ändå, och det är väl det som räknas?

Kanske skaffar en bättre kamera om några månader? Kanske hakar jag på alla er andra som redan tar bilder på era böcker? Kanske, kanske. 

12 kommentarer:

 1. Alltså personligen tycker jag att det är bättre med en bild än ingen oavsett! :) Den bilden var fin och passade inlägget, right?! :) Det är bara jag som är lite fotogalen som tycker att jag lägger mig egna twist på recensioner genom att fota boken ;) <3 Så skit i muppar som mig och kör i ditt egna race! ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hehe, det är väl främst från dig jag får lusten av att vilja fota mera! :) Du har så fina bilder på din blogg, att jag inte kan låta bli att tänka "jag önskar jag kan fota likadant". XD Men man vill ju inte vara en copycat, så jag ska hitta på ett eget sätt! Jag vill ju utveckla bloggen med både kvalité och innehåll - kanske kommer jag ska starta en tumblr med alla bilder jag kommer att ta? :P

   Radera
 2. Jag blir alltid så inspirerad när jag ser bokbloggare ta bilder på deras böcker i någon miljö eller bakgrund istället för att bara ha omslaget taget från nätet på boken när de t.ex. skriver recensionerna.
  Tycker iaf bilden ovan blev riktigt bra! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst blir man? :)
   Tack så mycket! :D

   Radera
 3. Jag försökte mig på detta med att ta bilder men allt är inte för alla helt enkelt så istället njuter jag av alla andras böcker. Men som Frida sa, en dålig bild är bättre än ingen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller också med om vad Frida säger! Fast ibland kan jag vara så självkritiskt att jag inte lägger upp bilder/videos om de enligt mig är alldeles för dåligt gjorda. Det är alltid en pågående utveckling, och jag har alltid gillat att fota (har bara inte haft en bra kamera på ett tag dock) så det kanske skulle passa sig om jag tog bilder på något sätt till bloggen! Får se vad som händer . :D

   Radera
 4. Älskar bilder, ju fler desto bättre typ. Alltid kul med bilder tagna själv men även bilder tagna från nätet och bara omslagsbilder tycker jag också funkar. Bara det är bilder är jag nöjd. Läser sällan inlägg utan bilder... tycker inte de lockar :P.

  Fin bild du tog förresten ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med dig! En blogg utan bilder är som en bok utan text - helt värdelös!
   Tack så mycket! :D

   Radera
 5. Vilken fin bild!

  Jag har alltid tankar på att fota böcker jag läser, men jag är för lat och det blir bara fula bilder... kanske får skärpa mig ändå för det är roligare med bilder. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Visst är det, alltid roligt när man kan vara kreativ! :)

   Radera
 6. Jättefin bild! :)

  sv: Haha..jo, men jag läste ju faktiskt bara en bok mer än dig. ;D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Hehe, truetrue! Kanske ska slå ett nytt rekord nu i februari ;) Blir något av en utmaning eftersom denna månad är kortare än de andra! C:

   Radera