fredag 22 februari 2013

Kända författare, Okända böcker

Idag är oftast författare kända för sina bestsellers böcker, men hur är det med böckerna de skrev innan dess? Oftast är det vuxenserier, men det kan även vara YA/MG. Här nedan är 5 olika författare som jag verkligen gillar eller är nyfiken på. 


Rick Riordan

Riordan är mest känd för sina Percy Jackson böcker som kom ut 2005. Sedan dess har han skrivit både spin-offen The Heroes of Olympus och The Kane Chroncles, och jobbar även på en ny serie som kommer inrikta sig på nordisk mytologi. 
Men redan 1997 kom hans första bok i serien Tres Navarre ut, Big Red Tequila, som är en vuxen thriller/mysterier bok. Och några år efter att Percy Jackson släpptes skrev Riordan även The Maze of Bones, första boken i The 39 Clues
Jag är väldigt nyfiken på Big Red Tequila och The Maze of Bones, mest för att jag är nyfiken på hur han skriver när det inte är någon direkt mytologi som står i centrum. 
Holly Black

I Sverige översattes först Blacks Spiderwick böcker, som många kanske känner igen - antagligen genom böckerna eller filmen. Senare kom serien Berörarna/Curseworkers, som är de enda böckerna jag har läst av henne, men mellan dessa två serier så skrev Black serien Modern Faerie Tales. 
Jag har bara sett Spiderwick filmen, och den gjorde mig sugen att läsa böckerna också. Hennes Modern Faerie Tales serie har väldigt blandade åsikter, vissa gillar den andra inte, men jag är ändå villig att läsa den för att se vad jag tycker. 


 


Rachel Vincent

Vincents ungdomsserie Soul Screamers har börjar dyka upp på väldigt många bloggar nu för tiden, både utländska som svenska. Utöver den har hon även skrivit vuxenserierna Shifters och Unbound
Det bästa med Vincents böcker är hur annorlunda dem är. Soul Screamers handlar om Bean Sidhe och Shifters om varkatter, hur ofta läser man om sådana varelser i dagens böcker?


 


Suzanne Collins

Så fort man säger orden "hungerspelen" så vet alla vad man pratar om. Men om orden är "underland chronicles" så är nog reaktionen inte är lika stor. 
Underland Chronicles är nämligen Collins debut-serie, och den kom ut ungefär fem år innan Hungerspelen. Och eftersom jag ännu inte läst någon bok av Collins, så är jag såklart jättenyfiken på båda serierna!Richelle Mead

Återigen en författare många har läst böcker av, med tanke på hennes serie Vampire Academy. Utöver hennes ungdomsserie, så har hon även fyra andra serier; Bloodlines, Georgina Kincaid, Dark Swan och Age of X.
Hittills har jag bara hunnit läsa VA och GK, men jag vill även läsa alla hennes andra serier. För om det är något Mead kan, så är det att skriva bra böcker som man gärna fortsätter att läsa! 

Så vad tyckte ni om inlägget? Försökte göra det intressant med de olika författarna och deras serier, men tyckte själv att det blev lite ensidigt. Var det bara jag?

8 kommentarer:

 1. Av Richelle Mead har jag läst båda VA och BL och planerar att läsa Gameboard of the Gods när den har kommit ut och resten av hennes serier när jag känner för det :) Hon är en av mina absoluta favoritförfattare så kommer definitivt köpa de någon dag :)
  Jag tyckte inlägget var intressant. Kände till de flesta serier du nämnde men det är för att jag gärna kollar upp författare om jag gillar dem :)

  SvaraRadera
 2. Jag måste ju ta och läsa Underland Chronicles!

  SvaraRadera
 3. Jag är också ganska sugen på att läsa Underland Chronicles! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alltid roligt att hitta något nytt att läsa. :)

   Radera
 4. Tyckte inlägget var jättebra! :)

  SvaraRadera