torsdag 15 oktober 2015

The Wishing Spell

The Wishing Spell av Chris Colfer
Serie: The Land of Stories #1
Sidantal: 438
Utgiven: 2012
Språk: Engelska
Betyg: 4/5 stjärnor


Den här boken har verkligen suttit i min bokhylla under flera år (medan alla andra bokbloggare läser och hyllar hela serien som galna) och jag kände väl att det var dags att läsa den. Så jag gjorde det och blev helt paff över hur bra den var!

Handlingen centrerar runt tvillingarna Alex och Conner som genom en magisk sagobok kommer till en värld där alla karaktärer från sagornas värld lever. Där stöter de på prinsar och prinsessor, magi och underliga varelser, och genom att gå på äventyr måste de hitta en väg hem igen.

Jag känner igen Colfer genom hans roll på tv-serien Glee och jag måste säga att jag blev lite förvånad när jag hörde att han hade skrivit en bok som inte var en biografi - vilket är vad jag brukar se från skådespelare. Men jag är verkligen jätteglad över att han bestämde sig för att skriva den här boken, för jag fastnade helt klart för hur fantasifull den är och hur det alltid händer något i handlingen. Alex och Conner är två personer som verkligen inte ligger på den lata sidan!

Jag gillade hur annorlunda Alex och Conner var i jämförelse med varandra. Alex är väldigt framåt och impulsiv medan Conner är lite mer eftertänksam och inte har riktigt samma tempo som sin syster. Colfer har lyckats väldigt bra med deras karaktärer och jag gillade hur de hela tiden utvecklades under handlingens gång. Det var spännande att läsa om hur de upptäckte om sig själva och hur hanterade utmaningar de mötte på vägen.

Böcker med sagor har alltid varit favoriter hos mig, speciellt böcker med så många sagor som i The Wishing Spell. Hela världen är i stort sett uppbyggd på dem och hur kan värld inte bli bättre än det?

Jag kommer helt klart att fortsätta med den här serien och hoppas på att uppföljande böcker är lika bra som den här boken! Rekommenderas varmt!


Det bästa med boken: hur fantasifull den är!
Vad jag blev besviken på: ...?

Varför jag rekommenderar den här boken: för att fairytale retellings är något en alltid bör läsa och för att Chris Colfer har skrivit en himla bra bok!

Andra delar i serien:
1. The Wishing Spell
2. The Enchantress Returns
3. A Grimm Warning
4. Beyond the Kingdoms
5. Untitled

2 kommentarer: