måndag 5 oktober 2015

The Poison Eaters and Other Stories

The Poison Eaters and Other Stories av Holly Black
Sidantal: 212
Utgiven: 2011
Språk: Engelska
Betyg: 3/5 stjärnor


Det här är en samling med tolv noveller av Holly Black - hur kan jag inte läsa den? Den överraskade mig också med sin påhittighet och hur annorlunda novellerna var mellan varandra. Det är kul att se hur Black kan variera sig så mycket.

Har valt att göra mindre recensioner på varje novell, läs nedan. ^^

The Coldest Girl in Coldtown
Gillade tagningen på vampyrer som bor i s.k. Coldtowns. Bra koncept, intressanta karaktärer och medryckande handling. Jag funderar faktiskt på om det var här som Black fick sin idé för sin bok med samma titel eller om det är en novell som hör till samma universum.

A Reversal of Fortune
Lite tveksam till den här novellen. Kändes mest som om Black bara lekte med olika element i handlingen för att se hur det skulle bli, och även om den inte är dålig är jag inte riktigt säker på den.

The Boy Who Cried Wolf
En av mina favoriter! En annorlunda tagning på Pojken som ropade varg samt en annan berättelse i slutet. Helt klart läsvärd!

The Night Market
Intressant och annorlunda miljö och karaktärer. Lite skum handling bara.

The Dog King
Ännu en favorit! Gillade hur blodig och unik handling var, och huvudkaraktären var något av en udda person, vilket gjorde novellen väldigt fascinerande.

Virgin
Coolt med enhörningar (något) i centrum, förstod dock inte mycket av själva handlingen. Tyckte mest att huvudkaraktären var väldigt taskig mot killen i handlingen.

In Vodka Veritas
Kul med lite grekisk influens och tvister i handlingen. Helt okej novell.

The Coat of Stars
Helt klart den mest känslomässiga novellen i samlingen! Älskade Rafaels karaktär och hans förhållanden till familj och vänner. Blev också jätteledsen när jag insåg vad han har varit med om, men ändå glad över med hur det slutade.

Paper Cuts Scissors
Gillade verkligen konceptet med den här novellen! Skulle inte ha något emot att få uppleva något liknande. Helt otroligt!

Going Ironside
Väldigt kort och förstod inte så mycket av den. Gissar att den har något med Blacks Modern Faerie Tales-böcker att göra, men förstår inte vad "Ironside" betyder direkt.

The Land of Heart's Desire
Kul med en novell med flera point of views, speciellt då båda två tillhörde väldigt intressanta karaktärer. Tyckte slutet var väldigt humoristiskt.

The Poison Eaters
Förstod inte mycket i början av novellen, men blev lite klarare i slutet. Gillade berättelsen i berättelsen, men är fortfarande lite förvirrad över vissa grejer.


Det bästa med boken: att den innehåller väldigt många olika noveller.
Vad jag blev besviken på: inte något faktiskt, var en helt okej antologi.

Varför jag rekommenderar den här boken: för att Black är en väldigt talangfull författare som leker väldigt mycket med koncept, karaktärer och handlingar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar