tisdag 13 oktober 2015

Mitt perfekta liv

Mitt perfekta liv av Sarah Dessen (eng. The Truth About Forever)
Sidantal: 448
Utgiven: 2011
Språk: Svenska
Betyg: 4/5 stjärnor


Sarah Dessens böcker är som gjorda för sommaren, för mer mysigare och lättlästa böcker får en leta efter. Mitt perfekta liv är min andra bok av Dessen och den har gjort att jag bara vill sträckläsa hennes andra böcker!

Mitt perfekta liv handlar om Macy som börjar sitt sommarlov med att hennes pojkvän vill ha en paus från deras förhållande samtidigt som hennes mamma sätter krav på henne att hon ska ta hand om sitt jobb på biblioteket och hjälpa henne med sina bjudningar. Under en av dessa bjudningar skaffar sig Macy ett jobb på cateringfirman Wish och en värld av möjligheter öppnar sig för henne och får henne att ifrågasätta hur hon lever sitt liv.

Även om det är väldigt lätt att förutse hur Dessens böcker slutar, skriver hon dem på ett sätt som gör att en inte tänker på slutet utan hur karaktärernas resa dit. Macy är en väldigt sympatiskt karaktär som står under mycket prestationsångest från sin mamma och pojkvän, men genom att träffa lite nya människor upptäcker hon något nytt som hon blir glad av. Jag tror att det är många som kan känna igen sig i Macys situation och det gör boken mer intressant att läsa i mitt tycke, om bara så för att få en chans att jämföra sig själv med en bokkaraktär.

När det kommer till romansen i handlingen blev jag lite förvånad över hur Dessen skrev den och jag blev väldigt glad att hon gjorde den på det viset, för det gjorde att fokuset i handlingen låt på Macys utveckling mer än hennes romans. Guldkant!

Om jag ska nämna något negativt så... kommer jag inte på något. Det finns helt enkelt inget att klanka ner på när det gäller Mitt perfekta liv, det är en bra bok och passar perfekt som en sommarbok. Karaktärerna är välutvecklade, den har humor och är otroligt lättläst. Rekommenderas varmt!


Det bästa med boken: karaktärerna och handlingen
Vad jag blev besviken på: att det inte finns något att klaga på?

Varför jag rekommenderar den här boken: för att den är perfekt som sommarbok och passar alla som vill ha en underhållande och välskriven bok.

Andra böcker jag har läst av Dessen:
Blunda och hoppa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar