onsdag 14 oktober 2015

Angelfire

Angelfire av Courtney Allison Moulton
Serie: Angelfire #1
Sidantal: 453
Utgiven: 2011
Språk: Engelska
Betyg: 3.5/5 stjärnor


Som läsare är jag alltid ute efter böcker med unika och/eller spännande koncept, något som tur är ganska vanligt i många ungdomsböcker idag. Änglar är ett koncept som jag håller ganska nära hjärtat eftersom jag gillar mytologin bakom dem och för att de har en förankring i vår värld, det gör det extra roligt att läsa om dem. Angelfire är en bok som handlar om just änglar och som har ett väldigt spännande koncept med dem.

Boken handlar om Ellie som på sin sjuttonde födelsedag upptäcker att hon har en farlig mening  med livet - hon ska nämligen jaga och förgöra reapers som tar människosjälar. Hjälp har hon från Will, en person från ett förflutet hon inte någon vetskap om.

På sätt och vis har Angelfire ganska många klichéer som finns i många andra ungdomsböcker, men det som gör den bra är Moultons sätt att skapa sin egen version av änglar och ordna en värld som är både fängslande och lite udda. Ellie är också en karaktär jag fäste mig väldigt fort vid och som gjorde läsningen roligare. Hon har verkligen sin egen personlighet och sätt att handskas med saker och ting.

Det jag kan klanka ner på lite är att några detaljer i handlingen som det känns som om jag har läst dem flera gånger. Bland annat är det förhållandet mellan Ellie och Will. Jag förstår att de har ett förflutet, men när jag läser från Ellies PoV känns det som om hon får känslor för en random främling och det för mina tankar till instalove - vilket är något jag inte alls gillar. Men samtidigt har jag förståelse för deras relation, men det betyder inte att jag måste gilla hur den började.

Allt som allt gillade jag Angelfire och eftersom jag redan har resten av serien hemma kommer jag med säkerhet läsa ut hela serien och se hur den slutar, vilket är något jag verkligen ser fram emot.


Det bästa med boken: tagningen på änglar
Vad jag blev besviken på: känslan av instalove

Varför jag rekommenderar den här boken: för det coola konceptet med änglar.

Andra delar i serien:
1. Angelfire
2. Wings of the Wicked
3. Shadows in the Silence

Mellanböcker:
0.5. A Dance with Darkness

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar