lördag 10 oktober 2015

The Storyspinner

The Storyspinner av Becky Wallace
Serie: The Kepper's Chronicles #1
Sidantal: 432
Utgiven: 2014
Språk: Engelska
Betyg: 4/5 stjärnorThe Storyspinner är en bok som Petra har tipsat att jag ska läsa. Vilket jag nu uppenbarligen har gjort, vilket leder till frågan; vad tyckte jag om boken? Svaret; den var helt suverän!

Handlingen utspelar sig i en värld där det finns en magisk mur som separerar de människor med magi och de människor utan magi. Men muren har försvunnit vilket har resulterat i att människor från båda sidor nu kan korsa gränsen som förut gjort det omöjligt för dem. Helt ovetandes om detta lever Johanna i en verklighet där hennes far precis har dött och hon tillsammans med sin familj har blivit utkastade från cirkusen de har levt hela sina liv. En dag möter hon en hertig i skogen vilket leder till att hon får ett jobb som Storyspinner och kan försörja sin familj, men samtidigt har en grupp med Keepers från andra sidan muren korsat gränsen och är på jakt efter den försvunna prinsessan som kan återställa muren.

Det jag verkligen gillade med The Storyspinner är själva handlingen och hur Wallace hela tiden bygger upp den med olika händelser och berättarröster. Hon gjorde det väldigt bra, speciellt med takten som var alldeles lagom för den här typen av berättelse. Jag gillade också hur hon varierade berättarrösterna hela tiden vilket gav nya infallsvinklar och ökade spänningen en hel del.

Karaktärsmässigt tycker jag om de flesta, men speciellt Johanna, det känns som om Wallace verkligen har tänkt på alla aspekter när hon skrev henne. Det är beundransvärt hur Johanna tar på sig ansvaret för sin familj efter det att hennes far dör och verkligen försöker ta hand om alla, och samtidigt får hon gör det hon älskar.

Wallace har med The Storyspinner skapat en välskriven bok som är mysigt, spännande och underhållande att läsa. Jag ser helt klart fram emot att få läsa fler böcker av henne.


Det bästa med boken: berättarrösterna och handlingen.
Vad jag blev besviken på: ...

Varför jag rekommenderar den här boken: för att den är otroligt välskriven och spännande att läsa.

Andra delar i serien:
1. The Storyspinner
2. The Skylighter

2 kommentarer: