tisdag 7 februari 2017

Månadsrapport Januari -17

Då var januari över - vilket innebär att det är slut med: "första gången i år...", "i år ska jag...", "årets första...", och dylikt. En annan anledning till varför jag ska sluta skriva det är också på grund av att jag tror att jag överanvände det lite väl mycket... (men bara lite...)
   Iallafall, januari är över och månadens läsningen gick överraskande bra - med tanke på att jag hade räknat med att knappt hinna med någon bok överhuvudtaget. Även om antalet böcker inte blev många så var nöjet att läsa dem på topp.

IMG_2743

MÅNADENS STATISTIK
Antal sidor: 3247
Lästa seriealbum/bilderböcker/noveller/manga: 4
Lästa böcker: 7
Omläsningar: -

Goodreads Reading Challenge: 11/150

Påbörjade serier: 1
Avslutade serier: 2
 1. Snow Like Ashes av Sara Raasch
 2. Grizzlyshark av Ryan Ottley, Ivan Plascencia (seriealbum)
 3. Perkeros: Diabolus in Musica av JP Ahonen, KP Alare (seriealbum)
 4. Rise av Amanda Sun (novell)
 5. Storm av Amanda Sun
 6. Another Day av David Levithan
 7. Opposition av Jennifer L. Armentrout
 8. Astrid: Vulkanmånens kult av Kim W. Andersson (seriealbum)
 9. Imprudence av Gail Carriger
 10. Heartless av Marissa Meyer
 11. Slaget om heden av John Flanagan
(Jag kommer att länka alla recensioner varefter jag skriver dem, ifall ni undrar varför vissa har länkar och andra inte.)
--------------------------------------------------------------------------------

BÄSTA
Another Day av David Levithan
Vilket fantastisk komplement till Jag, En som Levithan släppte för några år sedan. Another Day ger ett helt annat perspektiv på A/En och Rhiannons berättelsen - ett perspektiv som jag tycker berättelsen verkligen behövde. Mästerligt gjort av Levithan! 

FAVORIT
Heartless av Marissa Meyer
Efter att ha läst Meyers andra böcker hade jag egentligen förväntat mig mer från Heartless. Men vad den däremot levererar är en annorlunda vinkel på en välkänd bok (Alice i Underlandet) och ett slut jag inte kan annat än beundra och smått gilla.

BESVIKELSE
Rise av Amanda Sun
Det här är en kort novell med parallell-berättelsen mellan två gudar och två vanliga ungdomar i dåtiden respektive nutidens Japan. Gillade inblicken i japanska kulturen men kände inte så mycket för karaktärerna.

FINASTE OMSLAG


--------------------------------------------------------------------------------

PLANER FÖR NÄSTA MÅNAD

Nu är mina studier igång igen och jag ska gräva ner mig i teckenspråk och allt det innebär - vilket gör mig otroligt exalterad! Jag lärde mig teckenspråk som 4-6-åring (har glömt bort det mesta vid det här laget bortsett från några tecken) och efter bara en föreläsning känner jag någon outtalad glädje... Nostalgi kanske efter gamla/yngre dagar? 

Utöver skolan tänker jag trycka in så mycket läsning jag kan. Helst skulle jag vilja läsa så mycket att jag får en stor boost att jag inte kan sluta storläsa på flera månader - skulle inte sitta helt fel direkt. ^^ 

Hur var januari för er? Läste ni några bra böcker?

2 kommentarer: