måndag 30 januari 2017

Bloodlines

Bloodlines av Richelle Mead
Serie: Bloodlines #1
Sidantal: 421
Utgiven: 2011
Språk: Engelska
Betyg: 4/5 stjärnor

IMG_2734

Det är galet hur mycket jag har saknat Vampire Academy världen! Jag gjorde en omläsning av serien i slutet av förra året (med tanken att jag skulle börja på Bloodlines snart efter det...) men jag antar att det behöver gå lite tid för att jag ska inse precis hur mycket jag har saknat Meads värld med vampyrer.

I Bloodlines får vi åter träffa Alkemisten Sydney Sage som efter att ha hjälp Rose står på skakig mark med sina fellow Alkemister. För att hjälpa sin syster Zoe från ett uppdrag Sydney anser hon inte är redo för, antar hon uppgiften att vakta Jill, drottningens syster, efter att hon blev attackerad av rebeller. Tillsammans med Eddie och Adrian reser de till Palm Springs i Kalifornien där de gömmer sig bland elever på ett high school i hopp om att komma undan de som är ute efter Jill.

Jag tycker det är lite roligt att både Vampire Academy och Bloodlines utspelar sig på internatskolor. Men trots att miljöerna liknar varandra på det viset och det finns flera andra liknelser mellan böckerna, så känns de väldigt annorlunda. Jag gissar på att anledningen till det är Sydney själv.
   Sydneys karaktär har jag gillat ändå sedan från början och att få den här inblicken hos henne gjorde att jag fastnade för henne ännu mer. Hon är smart men också klok, vilket hon visar många gånger under handlingen. Men samtidigt så har hon präglats av sin uppväxt som Alkemist och med den kombinationen står Sydney verkligen ut.

Något jag älskade med Bloodlines var att jag fick återse så många av mina favoritkaraktärer - speciellt Adrian och Rose! Adrian spelar en allt större roll men han är fortfarande lika underbar som tidigare, till och med bättre nu då det märks att hans karaktärer undergår en utveckling.

Handlingsmässigt har Mead höjt ribban - det är många spår i handlingen som pågår samtidigt och än så länge går det inte riktigt att säga vart den är på väg (även om jag har mina misstankar). Men jag vet utan tvekan att ribban kommer höjas med varje bok!

Det är så härligt att jag äntligen har börjat med Bloodlines och får återse många kära karaktärer. Jag har planer på att maraton-läsa serien, men jag får se hur det kommer att fungera. Förhoppningsvis så kommer jag att lyckas läsa ut serien utan att läsa någonting annat - speciellt om jag känner som jag gör just nu efter varje avslutad bok i serien.


Det bästa med boken: Sydney, Adrian och handlingen.
Vad jag blev besviken på: ...

Andra delar i serien:
1. Bloodlines
2. Golden Lily
3. The Indigo Spell
4. The Fiery Heart
5. Silver Shadows
6. The Ruby Circle

2 kommentarer: