lördag 11 februari 2017

Bokbloggsjerka 10-13 februari

Äntligen har jag tagit beslutet att återinföra Bokbloggsjerkan av Annika på Annikas litteratur- och kulturblogg. Allt för att jag ska få gotta ner mig i bokrelaterade frågor och lära känna andra bokbloggare via inläggen. ^^ 

Den här veckan har Annika valt ut frågan:
Vilka bokliga saker (förutom böcker) kan du inte leva utan?

Det här är en sådan fråga som gör att jag känner mig lite träffad samt får mig att kolla runt i mitt rum. För det är så att mitt rum i stort sett bara består av böcker och saker relaterade till böcker! 
   Jag har en grej med att samla på mig föremål som jag på ett eller annat vis kan anknyta till någon bok, mest är det olika smycken med ex pilar, citat eller symboler på. Bland annat har jag en Harry Potter Time Turner som jag köpte på en mässa för herrans massa år sedan. 

Men för att prata om bokliga saker jag inte kan leva utan... det är lite svårare att säga. Alla saker jag äger nuförtiden har en dekorativ funktion och inte någon riktigt praktiskt. Men utifrån alla de dekorativa bokliga saker jag äger har jag en extra kärlek för två posters gjorda av Andrea Femerstrand
   Den ena föreställer Caterpillar från Alice i Underlandet (går att se den här!) och den andra är ett porträtt av Femerstrands två katter - som Bilbo och Gollum från The Hobbit (den går att se här!). Jag köpte dem när jag var på Stockholms Internationella Seriefestival 2015 och jag har längtat ända sedan dess att kunna sätta upp dem på mina väggar - vilket kommer hända så en viss renovering är klar. 

1 kommentar: