tisdag 29 mars 2016

3 x Minirec: Dinosaga, Tom Sawyer, The Wonderful Wizard of Oz

Dinosaga av Tomb Svalborg, Mirjam Löfgren
Sidantal: 64
Utgiven: 2015
Språk: Svenska
Betyg: 3.5/5 stjärnor

Dinosaga är ett seriealbum som handlar om dinosaurien Kroo som växer upp hos växtätarna, trots att han själv är köttätare. Det skapar många konflikter mellan honom och de andra dinosaurierna och Kroo har svårt att hitta vänner på grund av det.

Jag tycker att Dinosaga är ett väldigt fint seriealbum med illustrationer som verkligen lyfter fram handlingen. Kroo är en sympatisk karaktär som jag tror att många läsare kan känna igen sig. Rekommenderas!


Det bästa med boken: handlingen.
Vad jag blev besviken på: ...

Varför jag rekommenderar den här boken: för att vart annars kan du läsa om dinosaurier med problem du kan relatera till?

-------------------------------------------------------------------------------

Tom Sawyer av Mark Twain, Tom Mucci (seriealbum)
Serie: All-Action Classics #2
Sidantal: 128
Utgiven: 2009
Språk: Engelska
Betyg: 3/5 stjärnor

Det här är ett seriealbum som är baserat på klassikern Tom Sawyer (eller The Adventures of Tom Sawyer). Den handlar om pojken Tom Sawyer som är en av stadens rackarungar och ställer till mycket besvär för sig själv och andra.

Jag blev faktiskt glatt överraskad av Tom Sawyer. Den räknas som klassiker och på grund av det trodde jag att jag inte skulle gilla den - vilket inte är fallet. Jag gillade att läsa om Toms äventyr med hans vänner och hans förhållanden till de andra i staden. Det är många detaljer och äventyr med i handlingen och de funkar riktigt bra som seriealbum.


Det bästa med boken: handlingen och illustrationerna.
Vad jag blev besviken på: inget direkt, den var ett bra seribraealbum.

Varför jag rekommenderar den här boken: för att om en har svårt för klassiker passar detta seriealbum väldigt bra istället!

Andra böcker i serien:
1. Dracula
2. Tom Sawyer
3. The Odyssey
4. The Wonderful Wizard of Oz

-------------------------------------------------------------------------------

The Wonderful Wizard of Oz av L. Frank Baum, Ben Caldwell
Serie: All-Action Classics #4
Sidantal: 128
Utgiven: 2002
Språk: Engelska
Betyg: 3.5/5 stjärnor

Ännu ett seriealbum baserat på en klassiker, denna gång av L. Frank Baum med The Wonderful Wizard of Oz som handlar om flickan Dorothy som en dag blir svept iväg av en tornado till landet Oz. Där måste hon resa till Smaragdstaden och hitta den store Trollkarlen för att få hjälp att komma hem igen.

Jag har genom mitt liv sett flera adaptioner på The Wonderful Wizard of Oz, så jag visste vad som skulle hända osv, men det som överraskade mig var hur mycket jag faktiskt gillade berättelsen. Den är underhållande och bedårande, och tillsammans med de färgglada illustrationerna är den ett av mitt favorit seriealbum i min bokhylla. Rekommenderas varmt!


Det bästa med boken: berättelsen.
Vad jag blev besviken på: ...

Varför jag rekommenderar den här boken: för att den är hur rolig och gullig som helst! Samt för att vara klassiker är den inte så pjåkig. 
Andra delar i serien:
Se ovan.

söndag 27 mars 2016

Länkkärlek - vecka 12

En typ av inlägg jag tänker kan vara kul för alla som läser det - för vem älskar inte lite länkar från den gångna veckan? Lite blandat med nyheter (både gamla och nya), blogginlägg, videos, artiklar och mycket mer. Självklart handlar alla länkar på något sätt om böcker!

1. Little Book Owl är en av mina favorit-bookutbers och den här veckan har hon gjort en väldigt bra video med tips med hur du kan läser mer. Helt klart värd att se!

onsdag 23 mars 2016

Waistcoats & Weaponry

Waistcoats & Weaponry av Gail Carriger
Serie: Finishing School #3
Sidantal: 298
Utgiven: 2014
Språk: Engelska
Betyg: 4/5 stjärnor

Obs! Se upp för spoilers från tidigare delar i serien!

Waistcoats & Weaponry

Det känns som om Carriger aldrig skriver en dålig bok (iallafall i mitt tycke) och Waistcoats & Weaponry är bara ännu en i raden av mina favoritböcker skrivna av henne.

Handlingen utspelar som de tidigare böcker helt från Sophronia PoV men i skillnad från de tidigare böckerna utspelar sig bokens händelser inte på Mademoiselle Geraldine's Finishing Academy for Young Ladies of Quality. Istället befinner sig Sophronia och hennes vänner på en resa genom England för att hjälpa Sidheag hem till Skottland, vilket inte är helt riskfritt.

Sophronia är nog min favorit av tjejerna från Mademoiselle Geraldine's. Jag tycker att hon är den mest spännande av dem och hon ger verkligen liv åt berättelsen med sin berättarröst.

Det som slår mig varje gång jag läser en av Carrigers böcker är språket. Det är inte världens lättaste engelska då Carriger använder en del uttryck som jag gissar är tidstypiska (sent 1800-tal) och ibland behöver jag slå upp ett eller annat ord för att förstå vad hon beskriver eller karaktärerna pratar om, men är lugnt för min del. Det är alltid kul att lära sig nya ord och Carrigers språk gör hennes böcker unika.

Waistcoats & Weaponry är en spännande bok och nämner många namn från Parasol Proctectorate-serien. Det är också en hel del polletter som trillar ner och jag får en hel del förklaringar för senare händelser. Dessutom lägger Carriger upp handlingen så att jag så snart som möjligt måste läsa Manners & Mutiny för att få svar på alla frågor som snurrar i skallen på mig!


Det bästa med boken: språket och karaktärerna.
Vad jag blev besviken på: triangeldrama.

Varför jag rekommenderar den här boken: för att Gail Carriger är en otroligt bra författare och hennes böcker helt enkelt bör läsas (helst på engelska).

Andra delar i serien:
1. Etiquette & Espionage
2. Courties & Conspiraies
3. Waistcoats & Weaponry
4. Manners & Mutiny

tisdag 22 mars 2016

Pip Barlett's Guide to Magical Creatures

Pip Barlett's Guide to Magical Creatures av Jackson Pearce, Maggie Stiefvater
Illustrationer: Maggie Stiefvater
Serie: Pip Barlett #1
Sidantal: 192
Utgiven: 2015
Språk: Engelska
Betyg: 4/5 stjärnor

Pip Barlett's Guide to Magical Creatures

Det första jag kommer att tänka på när jag tänker på Pip Barlett's Guide to Magical Creatures är hur otroligt gullig den är! Pearce och Stiefvater har kört sin egen spinn på flera mytologiska varelser och satt ihop en egen "guide" vilken handlingen kretsar runt.

Boken centrerar annars runt karaktären Pip Barlett som har förmågan att prata med magiska djur, något hon är ensam om. Efter en katastrof som involverar enhörningar blir hon sänd till sin moster (faster?) som är veterinär över sommaren, och där kommer Pip över ett mysterium. Fuzzles har invaderat staden! Kan Pip tillsammans med sin nya vän Tomas lösa det innan det är försent?

Enligt Goodreads är PBGtMC (förkortning av titeln - det behövdes!) en middle grade bok, vilket betyder att den egentligen riktar sig till personer omkring  9-12 år. Men även om den gör det så kan jag som är 22 år ha lika kul åt den och skratta åt karaktärerna, handlingen och skämten i den. Den är lite som Harry Potter på det viset - perfekt för alla åldrar! Skadar inte heller att det finns många fina illustrationer som kompletterar berättelsen plus sidorna från "guiden" som Pip har fyllt ut lite.

Pip är något av det bästa med boken. Hon är en uppfriskande karaktär som står upp för sig själv och vet vad hon vill. Tomas är en rolig och underlig karaktär med sin allergi mot typ allt men som trots det hänger med Pip och deras möten med magiska djur. Tillsammans utgör dessa två en duo som är både charmande och härlig.

Jag tycker att boken hänger ihop på ett bra sätt och att författarna verkligen utforskar de olika delarna av den. Det finns mängder av detaljer och trådar Pearce och Stiefvater kan skriva vidare på och det kommer bli spännande att se vilka dem kommer att bli.

PBGtMC är utan tvekan en av mina favoritböcker på länge och den vann mig med sin blandning av söthet och äventyr. Rekommenderas varmt!


Det bästa med boken: karaktärerna och illustrationerna.
Vad jag blev besviken på: ...

Varför jag rekommenderar den här boken: för att den är något udda och jag tor att många skulle gilla och uppskatta den.

Andra delar i serien:
1. Pip Barlett's Guide to Magical Creatures
2. Pip Barlett's Guide to Unicorn Training
3. Untitled

måndag 21 mars 2016

Book Haul - världens finaste bok?

Har det någonsin hänt er att ni har hittat en bok och bara känt att den är ämnad för just er? Jag tror att jag hittade den boken för bara några dagar sedan när jag gick in i en bokhandel och hittade en bok (mer om den nedan) som inte såg ut att vara någonting från utsidan. Men som ni vet ska vi inte döma böcker efter omslaget - och bevisar den här boken det! För under bokens skyddsomslag fanns världens finaste bok! Det bokstavligt talat lyste om den och jag bara kände att jag behövde den här boken. Det är berättelsen om hur jag köpte A Thousand Nights.

Det blev också några fler böcker, men de känns inte lika storslagna för ögonblicket...

IMG_2407

- Lady Midnight av Cassandra Clare
Den är äntligen här! Jag har väntat på den här boken i snart 2 år (ända sedan City of Heavenly Fire) och nu när jag har den känner jag att jag behöver två lediga dagar så att det enda jag behöver ägna min tid åt är att läsa den!

- A Thousand Nights av E. K. Johnston
Som sagt, världens finaste bok. Kolla in min instagram för att se hur undersidan ser ut!


IMG_2411

- The Wicked + The Divine av Kieron Gillen m.fl.
Vad jag har förstått av beskrivningen av handlingen kommer denna volym att vara rätt så annorlunda från tidigare volymer. Istället för att följa handlingen kommer varje kapitel att handla om de enskilda gudarna och deras tidigare liv? Det är lite luddigt, men jag hoppas verkligen att jag kommer gilla den!

- Heart in a Box av Kelly Thompson, Meredith McClaren
Jag köpte det här seriealbumet endast för att McClaren är illustratören. Jag blev nyfiken på en av hennes andra seriealbum, men då de är i en serie blev jag lite tveksam om jag skulle gilla den eller inte, så jag köpte det här ensamstående seriealbumet istället. Mina förväntningar är väldigt höga just nu.

- The Courageous Princess av Rod Espinosa
Månadens seriealbum för min Comic-bokcirkel!

Har ni läst någon av dessa böcker? Vad tyckte ni i så fall om den?

söndag 20 mars 2016

Länkkärlek - vecka 11

En typ av inlägg jag tänker kan vara kul för alla som läser det - för vem älskar inte lite länkar från den gångna veckan? Lite blandat med nyheter (både gamla och nya), blogginlägg, videos, artiklar och mycket mer. Självklart handlar alla länkar på något sätt om böcker!

1. Hittade denna nyhet faktiskt när jag gick runt på Science Fiction Bokhandeln. För alla som gillar The Maze Runner av James Dashner, här kommer en till bok i serien! Den heter The Fever Code och kommer ut under september senare i år. Läs mer om den här.

2. 50 Facts You Probably Didn’t Know About The “Harry Potter And The Deathly Hallows” Films - en lista jag hittade på Buzzfeed. Ni hittar listan här. Blev en väldigt känslomässig läsning när jag läste den första gången.

3. J. K. Rowling har lagt upp artiklar om magi i USA på Pottermore!! Läs dem här och förundras! ^^

4. SVT kommer i höst börja med att sända ett barnprogram om läsning. Programmet heter Bokslukarna. Tycker detta är en helt underbar nyhet och det kommer nog bli ett program jag själv kommer följa med stor entusiasm. Läs mer om programmet här.

5. Jag älskar Epic Reads - deras videos är bland de roligaste jag ser på Youtube och jag har med dem ofta Länkkärleksinläggen. Här är ännu en video!



6. Miss Peregrine's Home for Peculiar Children trailer!


7. Nella (från Nellas Bokplanet) har skrivit ett inlägg om I am Not a Serial Killer-filmen, baserad på boken med samma namn av Dan Wells. Har inte läst boken (ännu) men är väldigt sugen sugen på den och tror att filmen kan bli ganska bra med det konceptet. Läs mer i Nellas inlägg här.

8. Hitta en till artikel på Buzzfeed, men den här handlar om böcker som har hjälpt personer att inse mer om deras psykiska ohälsa. Den var otroligt intressant att läsa och den bevisar bara hur mycket böcker kan göra (enligt mitt tycke). Läs artikeln här.

fredag 18 mars 2016

3 x Minirec: Perfect Lies, The Calling, The Rising

Perfect Lies av Kiersten White
Serie: Mind Games
Sidantal: 232
Utgiven: 2014
Språk: Engelska
Betyg: 3/5 stjärnor

Obs! Se upp för spoilers från tidigare delar i serien!

Jag har en del problem när jag började läsa Perfect Lies eftersom jag inte kom ihåg så mycket från Mind Games. Men efter ett tag började jag komma ihåg delar och lyckligtvis så fick jag också en del ledtrådar från själva handlingen - så jag kunde hänga med i vad som hände och vilka alla karaktärer var.

Perfect Lies handlar om systrarna Fia och Annie, som båda har övernaturliga förmågor och är med en organisation som utnyttjar deras krafter. Annie har lyckats fly från dem, men Fia är kvar - allt för att kunna ta ner organisationen från två håll. Men samtidigt försöker Annie gör allt för att förhindra en syn hon har haft, en syn där Fia dör.

Allt som allt tyckte jag att Perfect Lies var en helt okej bok med bra karaktärer och ett intressant koncept. Men jag saknade ett större djup i handlingen.


Det bästa med boken: konceptet.
Vad jag blev besviken på: att jag saknade ett djup i handlingen.

Andra delar i serien:
1. Mind Games
2. Perfect Lies

Mellanböcker:
0.5. Annie and Fia

----------------------------------------------------------------------------

The Calling av Kelley Armstrong
Serie: Darkness Rising #2
Sidantal: 326
Utgiven: 2012
Språk: Engelska
Betyg: 2.5/5 stjärnor

Obs! Se upp för spoilers från tidigare delar i serien!

The Calling fortsätter där The Gathering slutade, i en helikopter och som fortsätter med att bokens huvudkaraktärer är på rymmen från skurkarna som vill använda deras krafter. Jag tycker att bokens handling påminner alldeles för mycket om Darkest Power-serien, det blev bara upprepningar och tyckte även att det gick långsamt under läsningen.

Men trots att jag inte gillade boken så mycket tyckte jag om karaktärerna, konceptet och språket. Armstrongs böcker läser jag ut ganska fort och The Calling är inget undantag. Dessutom gillade jag slutet och kopplingen till Darkest Power-serien! Tror helt klart på att sista boken kommer bli den bästa boken i serien.


Det bästa med boken: karaktärerna.
Vad jag blev besviken på: upprepningar och att det gick långsamt under läsningen.

Andra delar i serien:
1. The Gathering
2. The Calling
3. The Rising

Mellanböcker:
1.5. The New Guy
3.1 Atoning

----------------------------------------------------------------------------

The Rising av Kelley Armstrong
Serie: Darkness Rising #3
Sidantal: 407
Utgiven: 2013
Språk: Engelska
Betyg: 3.5/5 stjärnor

Obs! Se upp för spoilers från tidigare delar i serien!

Som jag hoppades så blev The Rising min favoritbok i serien. Mycket mer händelser, inte ett tråkigt ögonblick och ett kärt återseende av karaktärer.

Det jag gillar bäst med den här boken är hur bra Armstrong knyter ihop handlingen för både den här serien samt för Darkest Power-serien. Jag fick svar på mina frågor och även om slutet har utrymme för en fortsättning är jag nöjd med hur det slutade.

Något jag skulle vilja ha haft lite mer från den här serien är Mayas förmåga att skifta form. Jag gillar konceptet med att byta skepnad till olika djur och då Maya inte är en varulv är det lite extra spännande, speciellt då det också har en koppling till Amerikas ursprungsbefolkning.

Allt som allt är jag nöjd med hur Armstrong avslutade den här serien och att knöt ihop handlingen på ett bra sätt. Jag kommer helt klart hålla utsikt efter fler böcker av henne i framtiden!


Det bästa med boken: slutet.
Vad jag blev besviken på: att Mayas förmåga inte fick mer fokus.

Varför jag rekommenderar den här boken: för att Armstrong vet hur en serie ska avslutas!

Andra delar i serien:
Se ovan!

torsdag 17 mars 2016

Shadow Study

Shadow Study av Maria V. Snyder
Serie: Study #4, Soulfinder #1
Sidantal: 410
Utgiven: 2015
Språk: Engelska
Betyg: 4/5 stjärnor

Obs! Se upp för spoilers från tidigare delar i serien!

IMG_2220


Shadow Study är uppföljaren (eller första boken i en sequel-serie) till Snyders Study-serie. Den plockar upp handlingen några år efter Elden och jag kunde inte varit gladare över att Snyder skrev den!

Handlingen centrerar kring Yelena och Valek - en före detta provsmakare-turned-magiker och en spionmästaren. De är nuförtiden ett par och fördelar sin tid mellan varandra och de länder de tjänar, men efter ett anfall mot Yelena förlorar hon sin magi samtidigt som hon blir jagad av gamla fiender. Valek slits mellan lojaliteter medan Ari och Janco jobbar på att lösa ett mysterium i Ixia.

Det jag helt klart tycker är bäst med Shadow Study är att jag får återse Yelena, Valek, Janco och Ari! Jag hade inte insett hur mycket jag saknade dem förrän jag började läsa boken och det kändes lite som att komma hem igen.

Jag gillade att det var ganska mycket som var på gång och att mysteriet löste sig i slutet på ett bra sätt. Det var inga problem att följa med i vad som hände, men jag kunde direkt inte lösa mysteriet innan karaktärerna beskrev rakt ut hur allt hängde ihop.

Shadow Study översteg många av mina förväntningar och fick mig att skratta högt flera gånger, och efter slutet längtar jag bara efter uppföljaren intensivt!


Det bästa med boken: att få se Yelena och Valek igen!
Vad jag blev besviken på: ...

Varför jag rekommenderar den här boken: för att dess karaktärer är helt awesome och för att handlingen bara stiger hela tiden!

Andra delar i serien:
1. Poison Study (sv. Giftet)
2. Magic Study (sv. Magin)
3. Fire Study (sv. Elden)
4. Shadow Study
5. Night Study
6. Dawn Study

Mellanböcker:
1.5. Assassin Study
3.5. Power Study
3.6. Ice Study

onsdag 16 mars 2016

Stone Cold Touch

Stone Cold Touch av Jennifer L. Armentrout
Serie: The Dark Elements #2
Sidantal: 464
Utgiven: 2014
Språk: Engelska
Betyg: 3.5/5 stjärnor

Obs! Se upp för spoilers från tidigare delar i serien!

Stone Cold Touch

Jag börjar tro att paranormal romance är något av ett guilty please för mig. Stone Cold Touch läste jag bara på ett svep och även om jag kanske inte föll för vissa delar av boken så njöt jag verkligen av läsningen.

Boken tar upp handlingen efter en liten tid efter White Hot Kiss och Layla försöker hålla ihop sitt liv nu när demonen Roth är borta. Hon får mycket stöd från barndomsvännen (och gargoylen) Zayne, men på grund av hennes förmåga att ta själar från de hon rör vid kan hon inte vara tillsammans med honom.

Som vanligt med Armentrouts böcker så finns det en spänning genom hela boken som bara ökar mot slutet. Spänningen och allt som hände var helt klart det bästa med boken! (och Roth så klart.)

Karaktärsmässigt tycker jag att Layla har utvecklats sedan White Hot Kiss där jag i min recension klagade på hur hon hela tiden ber om ursäkt. I Stone Cold Touch är hon inte alls så, utan står mer på egna ben och jag gillar helt klart den utvecklingen. Samtidigt tycker jag lite synd om Layla för allt hon går igenom.

Av ren princip brukar jag väldigt ofta vara emot triangeldrama i böcker - helt enkelt för att jag tycker att det blir för mycket och för att det tar över handlingen. Det är väldigt sällan jag gillar något triangeldrama men jag tycker att Armentrout får det att fungera. Trots att jag har min favorit så kan jag förstå varför Layla har känslor för båda och varför hon har svårt att välja.

Stone Cold Touch är helt klart en bra uppföljare som bara höjer ribban för den här serien. Kan inte vänta på att få läsa den avslutande delen!


Det bästa med boken: spänningen och karaktärerna.
Vad jag blev besviken på: triangeldramat.

Varför jag rekommenderar den här boken: för att trots att Armentrout har med några klichéer för ungdomsböcker så får hon dem att fungera samt för att den här boken är riktigt bra!

Andra delar i serien:
1. White Hot Kiss
2. Stone Cold Touch
3. Every Last Breath

Mellanböcker:
0.5. Bitter Sweet Love

tisdag 15 mars 2016

The Curious Incident of the Dog in the Night-Time

The Curious Incident of the Dog in the Night-Time av Mark Haddon
Sidantal: 272
Utgiven: 2003
Språk: Engelska
Betyg: 4/5 stjärnor

IMG_2221

På ett sätt är The Curious Incident of the Dog in the Night-Time en av de bästa skildringar jag någonsin har läst. Den är bara så... speciell. Christopher (bokens huvudkaraktär) är speciell och det gör boken så otroligt minnesvärd och härlig att läsa.

Christopher är 15 år gammal och han bor med sin pappa i en stad i England. Han har Aspergers syndrom och trivs bäst när han får räkna, vara i fred och ha det så som han vill ha. En natt när han ser han sin grannes hund död i dennes trädgård och det blir början av ett mysterium som får en oväntad vändningen.

Det jag tycker bäst med den här boken är helt klart Christopher. Han är nog en av de då karaktärer som jag kan beskriva som att han äger sin bok. Allt händer från hans perspektiv och jag som läsare vet inte mer om omgivningen och människorna i den än han. Haddon beskriver saker och känslor väldigt bra och på något sätt gillar jag verkligen att han ger anledningar till varför Christopher gillar samt inte gillar saker - för det gjorde det mer realistiskt på något sätt.

När det kommer till handlingen tyckte jag att själva mysteriet var riktigt intressant från början. Bara det att boken börjar med en hund död (utöver att det var riktigt sorgligt) var en udda vinkel. För det mesta skriver deckare bara mord på människor, vilket varför jag tycker att denna vinkel var udda - men den passade perfekt in i Christophers berättelse. Och när handlingen senare gick djupare blev det uppenbart vilket geni Haddon är när det kommer till berättande.

The Curious Incident of the Dog in the Night-Time är en bok som skiljer sig från allt jag någonsin har läst tidigare och jag tycker helt klart att fler borde läsa den! Rekommenderas varmt!


Det bästa med boken: Christiopher.
Vad jag blev besviken på: ...

Varför jag rekommenderar den här boken: för att jag tycker alla borde läsa en bok med ett annorlunda perspektiv.

söndag 6 mars 2016

Länkkärlek - vecka 8+9

En typ av inlägg jag tänker kan vara kul för alla som läser det - för vem älskar inte lite länkar från den gångna veckan? Lite blandat med nyheter (både gamla och nya), blogginlägg, videos, artiklar och mycket mer. Självklart handlar alla länkar på något sätt om böcker!

1. Fler Dumbledore seriestrippar! Älskar dem! Titta på den här.

2. En första titt på filmen baserad på boken Miss Peregrine's Home for Peculiar Children av Ransom Riggs. Dessutom har datumet för premiären flyttas fram tre månader! Kolla in nyheterna och bilderna här.

3. Rolig "borttagen" scen från filmen Batman vs Superman.


4. Kort trailer för Now You See Me 2 (med Daniel Radcliffe!!!).

lördag 5 mars 2016

The Echantress Returns

The Enchantress Returns av Chris Colfer
Serie: The Land of Stories #2
Sidantal: 517
Utgiven: 2014
Språk: Engelska
Betyg: 4/5 stjärnor

Obs! Se upp för spoilers från tidigare delar i serien!

IMG_2222

Jag påbörjade The Land of Stories-serien bara så sent som i somras och nu efter att jag har läst ut andra boken, The Enchantress Returns, kan jag inte förstå varför jag inte fortsatte med serien direkt! Den här boken var så hjärtskärande och bra att jag storgrät i slutet!

The Enchantress Returns utspelar sig ett år efter händelserna i The Wishing Spell och Alex och Connor längtar efter det magiska landet efter sina äventyr där. De har under denna period inte träffat sin farmor någon gång eller hört något från henne eller Land of Stories. Det är som om deras äventyr aldrig hände. Men egentligen har en ondska kommit tillbaka till Land of Stories och på något sätt måste den stoppas.

Det som gör den här boken så bra enligt mig är hur påhittig Colfer är med blandningen av sagor och modern berättelse med två barn från den "verkliga" världen som också hör hemma i Land of Stories. Jag gillar blandningen och allt den ger vilket är rätt så perfekt, eftersom Colfer utforskar alla vinklar i sitt berättande tycker jag.

Alex och Connor har helt klart växt upp sedan deras första resa till Land of Stories. Utöver att de har mognat tycker jag att de hanterar många händelser på ett vuxet sätt - trots att de bara är 13 år. Till och med en hel del karaktärer i boken anmärker på hur annorlunda de är. Jag ser verkligen fram emot att få se hur Colfer kommer fortsätta utveckla deras karaktärer. Det känns som om vad som helst kan hända!

Själva handlingen för The Enchantress Returns tycker jag var riktigt bra! Älskar hur Connor och Alex far fram och tillbaka och besöker alla kungariken i landet och träffar alla dessa udda och underbara karaktärer. Jag kommer älska att se hur Trollbellas storyline kommer se ut! (haha!) 

Colfer är utan tvekan en talangfull författare som bara skrapar på ytan av sin talang. Jag ser helt klart fram emot att få läsa resten av den här serien!


Det bästa med boken: Colfers påhittighet. 
Vad jag blev besviken på: gick lite fort i några kapitel i mitten.

Varför jag rekommenderar den här boken: för vart annars kommer du hitta i stort sett alla sagovarelser i en enda serie?

Andra delar i serien:
2. The Enchantress Returns
3. A Grimm Warning
4. Beyond the Kingdoms
5. Untitled

onsdag 2 mars 2016

Mars TBR

Eftersom februari gick riktigt bra när det kom till att planera min läsning så kör jag på samma koncept även nu i mars. Även denna månad väljer jag ut ett antal olästa böcker från min bokhylla varav två böcker (för den här gången) är nonfiction och en annan bok är en klassiker.

IMG_2235

Böckerna jag vill läsa under mars:
- Endlessly av Kiersten White
- Partials av Dan Wells
- Wings of the Wicked av Allison Courtney Moulton
- Låt vargarna komma av Carol Rifka Brunt
- Cirkeln av Mats Strandberg, Sara Elfgren Bergmark
- Around the World in Eighty Days av Jules Verne
Kodnamn Verity av Elizabeth Wein
Opposition av Jennifer L. Armentrout
- Lies We Tell Ourself av Robin Tally
Start som en björn, snabb som en örn av Kalle Zackari Wahlström
- Ja jag har mens, hurså? av Clary Henry
- Mademoiselle Oisau kommer tillbaka av Andrea de la Barre de Nanteuil, Lovia Burfitt

Månadens klassiker är Around the World in Eighty Days av Jules Verne, vilket är en bok jag har sett flera adaptioner på men aldrig läst boken. Det kommer jag ändra på den här månaden! De nonfictionsböcker jag har valt ut är (återigen) Ja jag har mens hurså? av Clara Henry samt Stark som en björn, snabb som en örn av Kalle Zackari Wahlström.

Utöver det så kommer jag under mars fokusera på att läsa hyllvärmare samt de böcker jag inte hann med under februari.

Finns det någon/några speciella böcker ni ska läsa under mars?

tisdag 1 mars 2016

Månadsrapport Februari -16

Februari må vara kort, men det kan trots det hända en hel del. Solen tittar fram, bokrean hände, jag freakade ut när jag insåg att mina olästa böcker landade på 200 stycken, prova det här med att ha en TBR-hög för februari och jag slutade på mitt jobb där jag inte mådde bra. Som sagt, en hel del händer och samtidigt som allt det händer så läste jag så klart en del böcker!

IMG_2232

MÅNADENS STATISTIK
Antal sidor: 3670
Lästa seriealbum/bilderböcker/noveller/manga: 4
Lästa böcker: 9

Goodreads Reading Challenge: 33/130

Påbörjade serier: 1
Avslutade serier: 2
  1. The Curious Incident of the Dog in the Night-Time av Mark Haddon
  2. The Enchantress Returns av Chris Colfer
  3. Shadow Study av Maria V. Snyder
  4. Boken om Mademosielle Osieau av Andrea de la Barre de Nanteuil, Lovisa Burfitt (bilderbok)
  5. End of Days av Susan Ee
  6. Every Last Breath av Jennifer L. Armentrout
  7. Sword Princess Amaltea Bok 2 av Natalia Batista (manga)
  8. Alice's Adventures in Wonderland av Lewis Carroll, Camille Rose Garcia
  9. The Selection av Kiera Cass 
  10. Beastly Bones av William Ritter
  11. Cruel Crown av Victoria Aveyard
  12. Deadly Class Vol 1 av Rick Remenber m.fl. (seriealbum)
  13. Descender Vol 1 av Jeff Lemire m.fl. (seriealbum)
(Jag kommer att länka alla recensioner varefter jag skriver dem, ifall ni undrar varför vissa har länkar och andra inte.)
--------------------------------------------------------------------------------

BÄSTA
End of Days av Susan Ee
Jag kan inte fatta att den här serien är över nu!! Helt klart en av de bästa serier jag någonsin har läst! 

FAVORIT
Shadow Study av Maria V. Snyder
Det är så härligt att börja läsa om Yelena och Valek igen! Älskar dem!

BESVIKELSE
Deadly Class Vol 1 av Rick Remenber
Jag tycker inte att Deadly Class är dålig, men jag känner att berättelsen behöver utvecklas mer.

FINASTE OMSLAG


--------------------------------------------------------------------------------

PLANER FÖR NÄSTA MÅNAD

Jag har nämnt det under många månader nu men jag måste verkligen skriva klart alla recensioner jag har på lager! Tror nästan att jag kommer skriva ihop något schema-liknande som jag kan följa och verkligen pricka av alla böcker jag behöver skriva om.

Men utöver det så kommer jag göra ganska mycket under mars. Bland annat så kommer jag gå på några bokfrukostar, starta en bokcirkel (mer om det kommer upp lite senare på bloggen), vara med i Fantastiska berättelsers tävling (som jag skrev om här), fortsätta med en TBR-hög för mars (inlägg kommer imorgon!) och försöka hålla mig från att köpa nya böcker.

Hur har februari varit för er?