tisdag 22 mars 2016

Pip Barlett's Guide to Magical Creatures

Pip Barlett's Guide to Magical Creatures av Jackson Pearce, Maggie Stiefvater
Illustrationer: Maggie Stiefvater
Serie: Pip Barlett #1
Sidantal: 192
Utgiven: 2015
Språk: Engelska
Betyg: 4/5 stjärnor

Pip Barlett's Guide to Magical Creatures

Det första jag kommer att tänka på när jag tänker på Pip Barlett's Guide to Magical Creatures är hur otroligt gullig den är! Pearce och Stiefvater har kört sin egen spinn på flera mytologiska varelser och satt ihop en egen "guide" vilken handlingen kretsar runt.

Boken centrerar annars runt karaktären Pip Barlett som har förmågan att prata med magiska djur, något hon är ensam om. Efter en katastrof som involverar enhörningar blir hon sänd till sin moster (faster?) som är veterinär över sommaren, och där kommer Pip över ett mysterium. Fuzzles har invaderat staden! Kan Pip tillsammans med sin nya vän Tomas lösa det innan det är försent?

Enligt Goodreads är PBGtMC (förkortning av titeln - det behövdes!) en middle grade bok, vilket betyder att den egentligen riktar sig till personer omkring  9-12 år. Men även om den gör det så kan jag som är 22 år ha lika kul åt den och skratta åt karaktärerna, handlingen och skämten i den. Den är lite som Harry Potter på det viset - perfekt för alla åldrar! Skadar inte heller att det finns många fina illustrationer som kompletterar berättelsen plus sidorna från "guiden" som Pip har fyllt ut lite.

Pip är något av det bästa med boken. Hon är en uppfriskande karaktär som står upp för sig själv och vet vad hon vill. Tomas är en rolig och underlig karaktär med sin allergi mot typ allt men som trots det hänger med Pip och deras möten med magiska djur. Tillsammans utgör dessa två en duo som är både charmande och härlig.

Jag tycker att boken hänger ihop på ett bra sätt och att författarna verkligen utforskar de olika delarna av den. Det finns mängder av detaljer och trådar Pearce och Stiefvater kan skriva vidare på och det kommer bli spännande att se vilka dem kommer att bli.

PBGtMC är utan tvekan en av mina favoritböcker på länge och den vann mig med sin blandning av söthet och äventyr. Rekommenderas varmt!


Det bästa med boken: karaktärerna och illustrationerna.
Vad jag blev besviken på: ...

Varför jag rekommenderar den här boken: för att den är något udda och jag tor att många skulle gilla och uppskatta den.

Andra delar i serien:
1. Pip Barlett's Guide to Magical Creatures
2. Pip Barlett's Guide to Unicorn Training
3. Untitled

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar