måndag 10 mars 2014

Bloggstafett: Pappersstäder

Jag är rädd.
Tycker ni att det låter lite konstigt? Låt mig då säga det igen.

Jag är rädd eftersom jag fruktar att min första John Green-bok kommer att bli en besvikelse. Det är inte så ofta en författare har hyllats så mycket som Green, och med alla dem hyllningarna så har det skapats otroligt höga förväntningar hos mig som läsare.
Jag är rädd att jag inte kommer att se det där som många andra ser.
Jag är rädd att hans berättelser inte kommer träffa mig i hjärtat.
Jag är rädd att jag bara kommer att rycka på axlarna när folk omkring mig uppspelt pratar om hans böcker.

Det är många människor som har läst Greens böcker; The Fault in Our Stars, Var är Alaska?, Pappersstäder, Will Grayson Will Grayson och An Abundance of Katherines. Antagligen är det några miljoner som har läst dem, och det är sällan jag har sett eller hört att någon inte gillar dem. Så varför har jag då så svårt att lita på dem när de säger att böckerna är bra?

Så många personer kan väl inte ha fel när det gäller John Green?

Det här inlägget är en del av Bonnier Carlsens bloggstafett om boken Pappersstäder. Jag tog över stafettpinnen från Kim M. Kimselius och på onsdag är det Collagets tur.

2 kommentarer:

  1. Jag har inte heller läst något av John Green ännu! Visst är det läskigt att läsa böcker som blivit så hypade som hans har blivit, det är ju aldrig kul att bli besviken. Känner lite att det kanske är säkrare att försöka sig på det när hypen har lagt sig lite... Men samtidigt så är ju chansen stor att man älskar dem som alla andra, och då vore det ju tråkigt att komma där som en eftersläntrare, haha :)

    SvaraRadera