söndag 30 mars 2014

Länkkärlek - vecka 13

En typ av inlägg jag tänkte kunde vara kul för alla som läser det - för vem älskar inte lite länkar från den gångna veckan? Lite blandat med nyheter (både gamla och nya, för ibland kan jag ligga lite efter), blogginlägg, videos, artiklar och så mycket mer. Självklart handlar alla länkar på något sätt om böcker!

1. Tänk dig de mest fantastiska fiktiva platser du vill bo på, och titta sedan på BokBeates inlägg här!

2. Anna på Sagan om Sagorna publicerade tidigare i veckan in intervju med Marie Lu som är väldigt intressant, läs den här!

3. Nelly på Nellons Bokblogg håller just nu i en tävling, klicka här för att vara med! Tävlingen är över den 1 April, så skynda er att vara med!

4. Alla vet nog vid det här laget att boken Cirkeln av Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren kommer att bli film (med premiär den 18 Februari 2015) och det har nu skapats en officiell Facebooksida för den. Det går att gilla sidan här!
5. Någonsin undrat över vilket Hogwarts-hem 1900-talets författare hör hemma i? Se svaret här!

6. Intresserad av att läsa The Ron Weasley Diaries? Läs dem här, och om du skulle råka veta mer om dem än jag, så får du gärna berätta om dem. ^^

7. Ett nytt pedagogiskt lärosätt eller bara tortyr? Läs här hur en lärare i Belgien använder tv-serien Game of Thrones för att få sina elever att lyssna!

8. Via Bokbabblaren hittade jag denna roliga video där Maggie Stiefvater lär folk att uttala hennes namn på rätt sätt. Jätterolig! 9. Lisa på Bladvändaren skrev i veckan ett inlägg om stressen man ibland kan få av att ha en bokblogg. Väldigt tankeväckande, läs inlägget här!

10. Pia på Bookrelated firar just nu sin blogg 3-årsdag, och har i samband med det en tävling! Jättekul, och självklart är jag med. =) Tävlingen är över den 5:e april, så skynda er att vara med. Klicka här för att komma till tävlingen!

11. Människorna bakom Cirkeln-filmen släppte även i fredags den första bilden på skådespelarna som kommer att spela De Utvalda!

Från vänster: Linnéa, Vanessa, Anna-Karin, Rebecka, Minoo och Ida

1 kommentar:

  1. Yey! Steve-Otter :D

    Vad roligt att Cirkeln ska bli film! Jag har inte läst dem än, men vill verkligen göra det. Så kul när det går bra för svenska författare. :)

    SvaraRadera