onsdag 12 mars 2014

2 x Cressida Cowell

Hur du blir en riktig hjälte av Cressida Cowell (eng. How to Twist a Dragon's Tale)
Serie: How to train your dragon #5
Sidantal: 255
Utgiven: 2008
Språk: SvenskaHandling:
Eldägget är stulet, vulkanen har vaknat och exterminator-drakarna sträcker ut klorna. Hicke har klarat sig ur knipor förr, men kan han rädda världen? Har han vad som krävs av en riktig hjälte?

Bedömning & Tankar:
Börjar vid det här laget upptäcka ett visst mönster bland böckerna i den här serien, men utöver det så var Hur du blir en riktig hjälte riktigt bra!
------------------------------------------------------------------------------------------------

Hur du (nästan) korsar Atlanten av Cressida Cowell (eng. How to Ride a Dragon's Storm) 
Serie: How to train your dragon #7
Sidantal: 267
Utgiven: 2012
Språk: SvenskaHandling:
I den Barbariska Övärlden är det åter dags för Vikingasimmet där de olika vikingastammarna får tillfälle att visa vad de verkligen går för. Det är nämligen den deltagare som tar sig i land sist som vinner. Hicke, de Håriga Huliganernas arvinge, ser inte fram emot att tillbringa dagar, ja till och med veckor ute på havet, och bästa kompisen Fiskfot kan inte ens simma! Tur att Kamikatzi är övertygad om att de har chans att vinna.

Som om de inte hade nog med problem blir de tre vännerna tillfångatagna av Råbert Rådbråke som är ute på en expedition till Amerika. Samtidigt på Dräggö är man på väg att kora Mördar-Magnus den Maniske till vinnare av Vikingasimmet, medan Hicke, Fiskfot och Kamikatzi förmodas ha drunknat

Ovetandes om vad som händer på hemmafronten försöker Hicke komma på en plan. Situationen försvåras dock när de upptäcker slavar ombord på skeppet. Hicke lovar att hjälpa dem fly, men i havet lurar en ännu större fara: den fruktade Kolossokraken. Hur ska Hicke överlista Råbert, rädda sina vänner OCH ta sig hem helskinnad innan Mördar-Magnus tar hem segern i tävlingen?


Bedömning & Tankar:
Tyckte helt klart att det här är den bästa boken i serien hittills! Jag gillade verkligen att man för en gångs skull fick komma bort från Dräggö och upptäcka världen lite. Hicke och Kamikatzi är som vanligt mina favoriter i historien, speciellt Kamikatzi med sina roliga repliker och galanta stil. 

Ska bli intressant att se vilken riktning berättelsen kommer att få efter den här boken!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar