söndag 6 oktober 2013

The 7 Deadly Sins of Reading

Det här är en gammal tagg som jag tänkte kunde vara ganska kul att få lite liv i igen. Hittade den hos Miriam på Schitzo-Cookie som översatte den från engelska. Och om ni också känner för att göra den, häng på! ^^

1. Girighet: Vilken är din dyraste bok? Vilken är din billigaste bok?
(What is your most expensive book? What is your least expensive book?)

I vanliga fall är jag ganska snål när det gäller att köpa böcker, om det inte är något verklig speciell bok jag verkligen har längtat efter, för då kan jag verkligen unna mig lite extra. =) Dock så gällde inte detta när jag köpte min dyraste bok. Det är nämligen så att jag köpte den i en butik, jag frågade specifikt efter den av personalen då en inte fanns i någon bokhylla. Och då var de så snälla att de till och med gick ner på deras lager och letade efter den... och efter att ha fått den och sett priset, hade jag tänkt säga nej och sedan gå därifrån. Men de var så glada över att ha hjälp mig, att jag fick värsta samvetet! Så jag köpte Fallen Ängel av Becca Fitzpatrick för 229 kronor.
I jämförelse med Fallen Ängel så är den billigaste boken i stort sett gratis. Jag köpte nämligen Varma Kroppar av Isaac Marion för bara 1 krona! Ett av de bästa köpen jag någonsin har gjort!


2. Vrede: Vilken författare har du en kärlek/hat relation med?
(What author do you have a love/hate relationship with?)

Jag kan direkt inte säga att jag har ett kärlek/hat förhållande med någon författare, men däremot har jag ett kärlek/rädd förhållande med några - varav Cassandra Clare är den främsta! Det är inte ofta jag upplever så intensiva känslor för böcker, men Clare lyckas alltid få mig att känna kärlek till böcker samtidigt som jag är rädd för vad som kommer att hända med karaktärer.


3. Frosseri: Vilken bok har du slukat om och om igen utan någon skam över huvud taget? 
(What book have you deliciously devoured over and over with no shame whatsoever?)

Det är faktiskt ganska sällan som jag kan läsa om igen, men en bok som jag kan läsa om och om igen är Percy Jackson and the Lightning Theif av Rick Riordan. Det spelar ingen roll hur många gånger jag läser om den, den är fortfarande lika bra!


4. Lättja: Vilken bok har struntat i att läsa klart pga lathet?
(What book have you neglected reading due to laziness?)

Det måste vara Beastly av Alex Flinn. Jag orkade helt enkelt läsa klart den på grund av den jobbiga berättarrösten, dock så kan jag tänka mig att läsa klart den någon gång i framtiden.


5. Högmod: Vilken bok pratar du ofta om för att framstå som en intellektuell läsare?
(What book do you most talk about in order to sound like a very intellectual reader?)

Är jag inte en intellektuell läsare bara genom att läsa böcker? Tydligen inte. =/
Men om jag ska berätta om några mer "sofistikerade" böcker som jag har läst så är det nog Stolthet och Fördom av Jane Austen och The Outsiders av S. E. Hinton. För båda av dem är sådana där böcker som folk kan känna igen, och förstå hur intellektuell jag faktiskt är. =P


6. Lust: Vilka egenskaper tycker du är mest attraktiva för en manlig eller kvinnlig karaktär?
(What attributes do you find most attractive in male or female characters?)

Oftast så faller jag för de karaktärer som antagligen är humoristiska, modiga eller omtänksamma eller de har en härlig dos personlighet. ^^


7. Avund: Vilken bok skulle du helst få som present?
(What books would you most like to receive as a gift?)

Behöver inte ens tänka efter på den här frågan, för det självklara svaret är så klart: THE HOUSE OF HADES AV RICK RIORDAN!!! Som jag längtar efter den! <3

Är det någon annan som känner för att göra denna tag?

3 kommentarer:

 1. Känns som det är en del frågor där jag inte skulle kunna svara vettigt på ... haha. Men jag kanske gör den ändå senare, får se ;)

  SvaraRadera
 2. Åh va kul att du vill få liv i denna igen =)

  shit 229 kronor.... jobbigt läge!

  SvaraRadera
 3. Jag ska göra den!! Väldigt rolig tagg ju! :D

  SvaraRadera