lördag 14 mars 2015

Unhinged

Unhinged av A. G. Howard
Serie: Splintered #2
Sidantal: 387
Utgiven: 2014
Språk: Engelska
Betyg: 4/5 stjärnor

Obs! Se upp för spoilers från tidigare delar i serien!


Den här boken är så vacker! Både invändigt och utvändigt - underbara färger och underliga knasigheter. Howard fortsätter verkligen att imponera!

I Unhinged har det gått ett år sedan Alyssa föll genom kaninhålet och ner i Wonderland, räddade sin mamma från sjukhuset och blev ihop med Jeb. Men saker håller på att förändras, Morpheus varnar om hotande fiender och snart börjar Alyssa märka av att hon inte har skakat av sig Wonderland så mycket som hon vill. Även om uppföljaren inte kan mäta med föregångaren i märkligheter så gillade jag den mer "jordliga" tagningen på handlingen. Man får följa Alyssa och hur hon försöker balansera sitt arv, vilket inte alltid lyckats. 

En stor del av boken handlar om att Alyssa ska välja. Ska hon leva vidare som en normal tonåring på jorden eller bli the Red Queen av Wonderland? Ska hon välja Jeb eller Morpheus? Det är som sagt en hel del av obeslutsamhet i boken, och jag tycker faktiskt att det verkar ganska logiskt. Vem skulle inte bli förvirrad av att välja ett helt annat liv? Att ge upp något man har känt under flera år för något helt okänt? Det är något riktigt stort, och jag gillar att Howard har gjort så att Alyssa inte rusar in i något utan att tänka efter. 

Det jag tyckte kunde vara lite förvirrande var alla plötsliga vändningar, vilka jag inte riktigt hängde med i hela tiden. Men det gjorde inte att jag förstod innehållet mindre, bara att jag ibland kunde vara lite trög i mitt läsande!

En enastående uppföljare till favoritboken Splintered! Längtar redan efter att sätta tänderna i uppföljaren, Ensnared.


Det bästa med boken: karaktärerna och handlingen
Vad jag blev besviken på: plötsliga vändningar

Andra delar i serien:
2. Unhinged
3. Ensnared

Mellanböcker:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar