fredag 6 mars 2015

Blod & Stjärnstoft

Blod & Stjärnstoft av Laini Taylor (eng. Days of Blood & Starlight)
Serie: Önskemånglarens dotter #2
Sidantal: 461
Utgiven: 2014
Språk: Svenska
Betyg: 4/5 stjärnor

Obs! Se upp för spoilers från tidigare delar i serien!


Då har jag äntligen tagit mig igenom andra boken i Önskemånglaren dotter, och jag måste bara säga hur fantastiskt den var! Trodde från början inte att den skulle vara så bra, men den steg verkligen över mina förväntningar!

Det jag tycker bäst om med Blod & Stjärnstoft var nog Taylors språk, för det är väldigt vackert och jag tycker mycket om hennes formuleringar. Hon målar upp bilder så att jag klart kan se dem framför mig samtidigt som jag får reda på karaktärernas känslor och inre tankar. Det är en väldigt bra blandning och ibland kunde jag lätt försvinna mellan sidorna bara för att läsa om vissa stycken.

Något jag tänkte mycket på i början av läsningen var hur mycket jag hade glömt från Daughter of Smoke & Bone, vilket gjorde att jag ibland kunde bli förvirrad över vissa saker i handlingen. T ex Karous hamsastatueringar, det var inte förrän i slutet av boken då hon använde dem som jag började förstå/minnas vad de var till för. Blandat med annat jag hade glömt bort så spenderade jag ungefär de första 100 sidorna lite förvirrad, men det släppte när spänningen steg och jag drogs in mer i handlingen.

Jag beundrar hur Taylor har lyckats med Karou och Akivas karaktärsutveckling. Hur hon pendlar så mycket mellan olika känslor hos dem och verkligen får det att bli trovärdigt och lätt att följa! Men trots det och även om jag gillar Karou och Akivas karaktärer, så var min favoritkaraktär Zuzana! Hon var helt enkelt en väldigt glad och underbar karaktär i en bok med många tunga och lite dystra karaktärer.

Handlingsmässigt sätt så gillar jag alla parallell-berättelser Taylor tar upp. Det kommer förhoppningsvis ge massor av intressanta och spännande historier att spinna vidare på i Dreams of Gods & Monsters!

Jag kan inte annat än att verkligen rekommendera den här boken till precis alla! För den är verkligen annorlunda och sticker ut, vilket är allt jag kan be om i en bok.


Det bästa med boken: konceptet och språket
Vad jag blev besviken på: att jag hade svårt att komma in i handlingen

Andra delar i serien:
1. Dayghter of Smoke & Bone (sv. Mörk Ängel)
2. Days of Blood & Starlight (sv. Blod & Stjärnstoft)
3. Dreams of Gods & Monsters

Tack till Bazar Förlag för recensionsexemplaret!

2 kommentarer:

  1. Åh, jag måste verkligen ta tag i att läsa den här boken. Älskade ju första, så vet inte varför jag inte fortsatt med serien. Kul att du gillade den iaf! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hehe, brukar bli så ibland när man läser många serier :P Själv läste jag första boken för kanske 1-2 år sedan. D:

      Radera