torsdag 12 mars 2015

Spring så fort du kan

Spring så fort du kan av Sofia Nordin
Sidantal: 210
Utgiven: 2014
Språk: Svenska
Betyg: 2/5 stjärnor

Obs! Se upp för spoilers från tidigare delar i serien!


Då var den fristående uppföljaren till En sekund i taget utläst. Den här gången fick jag läsa från Antes PoV, killen som Hedvig och Ella hittade i slutet av första boken och tog med sig tillbaka till gården.

Jag har lite kluvna känslor när det kommer till Spring så fort du kan. Efter att ha läst om hur världen gick under och många människor dog i sjukdom, samt hur Hedvig flydde staden för att bo på en gård så hade jag förväntat mig lite mer. Men för det mesta så utspelade sig hela boken på gården och man fick läsa om ett gäng tonåringars kärleksbekymmer. 

Något som jag däremot gillade var Nordins språk och hur lätt och snabbläst boken faktiskt var. Sammanlagt så läste jag kanske ut boken på bara några timmar, vilket alltid är ett plus i kanten!

Det står på baksidan av böckerna att de är fristående uppföljare till varandra, vilket jag tolkar det som att man ska kunna läsa vilken bok som helst i serien utan att behöva ha läst några tidigare delar. Men med tanke på hur handlingen i En sekund i tagen och Spring så fort du kan kommer direkt efter varandra, så tror jag inte att det är så praktiskt. Så jag tipsar om att läsa alla böckerna i den ordningen de kom!

Efter att ha läst några av Nordins böcker har jag kommit fram till att de inte riktigt passar mig som läsare. Jag föredrar böcker med lite mer spänning och miljöombyten.

Allt som allt så blev jag lite besviken på Spring så fort du kan, men jag tror faktiskt att nästa bok kan bli bättre! 


Det bästa med boken: språket
Vad jag blev besviken på: takten

Fristående delar i serien:
2. Spring så fort du kan
3. Som om jag vore fantastiskt 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar