lördag 21 mars 2015

Percy Jackson's Greek Gods

Percy Jackson's Greek Gods av Rick Riordan
Illustratör: John Rocco
Utgiven: 2014
Sidantal: 336
Språk: Engelska
Betyg: 5/5 stjärnor

“He was proud of his "hometown" goddess, even if he hadn't found his one true pairing (OTP) yet.”
- Percy Jackson's Greek Gods
Vem älskar inte Percy Jackson? Han har helt klart en alldeles speciell plats i mitt hjärta i alla fall, speciellt efter att jag under gymnasietiden alltid skulle läsa om hela Percy Jackson and the Olympians serien hela tiden. Jag blev helt enkelt aldrig trött på den, utan jag tyckte att skämten och spänningen bara blev bättre för varje gång jag läste!

Men Percy Jackson's Greek Gods är inte den serien, men det betyder inte att den inte är minst lika bra. Jag gillar att Riordan utvecklar sitt skrivsätt och använder många moderna uttryck (t ex som OTP och Doctor Who-referenser), det gör det väldigt svårt att förutse vad han kommer att skriva härnäst.

Det som är så speciellt med den här boken är att den är full av grekiska myter om gudar, helt berättade av Percy. Man får bland annat reda på hur världen skapades, hur (nästan) alla gudarna är under de gamla goda dagarna i Grekland samt en hel del annat smått och gott.

Hela boken är full av illustrationer av John Rocco (som också har gjort alla omslagen till Riordans middle grade böcker) och de är så underbara att jag bara vill rama in dem och sätta upp på mina väggar! De är helt i färg, och vissa bilder är på hela sidor medan andra är mindre och delar sidor med text. Det förhöjde verkligen läsupplevelsen, eftersom jag älskar Roccos bilder!

Med Percy Jacksons berättarröst och underbara bilder av John Rocco så levererar Rick Riordan ännu en gång! Längtar riktigt mycket just nu efter "uppföljaren" Percy Jackson's Greek Heroes som kommer ut den 18 augusti nu i sommar.


Det bästa med boken: humorn och bilderna
Vad jag blev besviken på: precis ingenting! Den här boken var ren perfektion!2 kommentarer: