lördag 28 januari 2017

Book Haul + Överraskningar i brevlådan!

Dags för årets första book haul! Det har inte blivit så mycket (lögn!) bokhandlade för mig den senaste månaden - men däremot har jag hittat samt fått några riktiga pärlor.

IMG_2740

- Ordbrodösen av Anna Arvidsson
Ett pressutskick från Rabén & Sjögren - tack så mycket! Den här boken damp bara ner i min brevlåda en hel vanlig onsdag och sååå otroligt glad jag blev över det! Jag har inte ens börjat läsa själva boken ännu, men efter att ha läst baksidetexten blev jag helt fast i den! (Plus den ursnygga ryggen!!!)

- Dödens märken av Veronica Roth
Pressutskick från Modernista - tack så mycket! Så praktiskt att jag fick just den här boken, den är nämligen min bokklubbs nästa bok. Haha! Roliga åsido, jag har verkligen sett fram emot den här boken. Det ska bli spännande att se hur Roth skriver utanför Divergent-serien och hur hon har utvecklats sedan dess. Beställde den dock på engelska samma dag jag hämtade ut den här, så får se vilken version jag läser.

- De ofria av Janne Lundström
Pressutskick från Natur & Kultur - tack så mycket! Hade ingen koll alls på vilken bok detta var, men efter att ha läst baksidestexten blev jag intresserad av att läsa den. Den utspelar sig år 1790 under (vad jag kan tolka iaf) kolonialtiden i Västindien, med en touch av franska revolutionen. Låter riktigt intressant faktiskt, så jag kommer nog läsa den när jag får tid.


IMG_2741

- Quidditch Through the Ages av J. K. Rowling
För två somrar sedan då jag hade min praktik på SF-bokhandeln (tror det var då iallafall) så köpte och läste jag Fantastic Beasts and Where To Find Them samt The Tales of Beetle the Bard av Rowling, dock så fanns ju QTrA kvar i bokhyllan men just då intresserade den mig inte så mycket. Men efter att Fantastic Beasts-filmen släpptes och jag läste en intressant fakta om den Gyllende kvicken så bestämde jag mig för att skaffa hem den. Kanske ska börja med någon typ av Harry Potter-faktaböcker samling?

- Slaget om heden av John Flanagan
Som jag skriver om lite då och då här på bloggen är jag ett stort fan av Flanagans böcker - och har varit i snart... 10 år... (wow). Den senaste boken, Slaget om heden, är den andra boken i en prequel-serie och om den liknar den första boken på något sätt så kommer jag snart börja på en riktig nostalgitripp.

- Var är Audrey? av Sophie Kinsella
Denna bok hittade jag på second hand för en liten guldkrona - helt klart värt ett impulsköp!

- Fire & Flood av Victoria Scott
En blandning av dystopi och ett race - vilket låter intressant. Har smått läst Scotts bok The Collector innan också (dock inte avslutat den, men jag gillade vad jag läste) så jag har en del av hennes att läsa.

- Ice Like Fire / Frost Like Night av Sara Raasch
Efter att jag läste ut Snow Like Ashes beställde jag dessa på en gång. Blev så överraskad över hur billiga de var att jag också beställde båda två. Hoppas bara att de är lika bra som första boken!

Har ni läst några av dessa böcker? Eller någon som ni är lite nyfikna på och skulle vilja läsa?

2 kommentarer:

  1. Fina böcker! Ordbrodösen verkar jätteintressant, och Carve the Mark/Dödens märken är självklart ett måste att läsa. Fire & Flood har jag också hemma, och Sara Raasch serie är väldigt bra. Hoppas du kommer att tycka om dina nya böcker. :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack och det hoppas jag med! :D Jag är speciellt sugen på Ordbrodösen och Dödens märken - helt enkelt pga hur snygga de är (samt beskrivningen av handlingen). :P

      Radera