söndag 17 januari 2016

Länkkärlek - vecka 2

En typ av inlägg jag tänkte kunde vara kul för alla som läser det - för vem älskar inte lite länkar från den gångna veckan? Lite blandat med nyheter (både gamla och nya, för ibland kan jag ligga lite efter), blogginlägg, videos, artiklar och mycket mer. Självklart handlar alla länkar på något sätt om böcker!

1. Sandra Beijer (författaren till Det handlar om dig) har kommit ut med nyheten om att hon ska publicera en till bok det här året! Läs mer om det på hennes blogg här.

2. Tova (från Bokugglan) har skrivit ett inlägg om Smålit - Smålands litteraturfestival som går av stapeln i februari. Läs mer om det i hennes inlägg här.

3. En intervju med Alexandra Bracken där hon diskuterar sin nya bok Passenger.


4. Bokomaten skriver om Agatha Christie och olika adaptioner på hennes böcker. Läs mer om det i Bokomatens inlägg här.

5. Det den här videon är egentligen en reklam, men jag gillade den så mycket att jag var tvungen att ha med den! En video från Com Hem som heter Lord of the Cable (gissar vilken bokserie den är inspirerad av?).


6. Någonsin undrat hur Harry Potter hade varit om serien hade utspelat sig i Australien? Svaret finns här. Go Koalapuff!

7. En Hardback vs Paperback video från Benjaminoftomes, en booktuber jag nyss har upptäckt. Han tar upp många bra punkter och jag gillar hans stil.


8. Undrat över hur många bok-till-film adaptioner det ska komma under det här året? Svaret finns i videon nedan! (det kommer säkert komma många fler adaptioner, men den här videon ger en bra idé om vilka dem är.)

2 kommentarer:

  1. Shiiit va mycket filmer jag inte visste om skulle komma =) va kul!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha! Hade ingen aning själv! Men ger en mycket att se fram emot i år. ^^

      Radera