måndag 25 januari 2016

5 serier jag vill läsa.

Ett av mina mål i år är att avsluta så många serier som möjligt (samt få ner min TBR-lista till under 100 böcker) men trots det så har jag på senaste tiden tittat lite extra på några serier jag är sugen på att skaffa hem och börja läsa.


1. Deep Blue av Jennifer Donnelly (4 böcker)

Böcker om sjöjungfrur har jag inte läst på många år men när jag såg Deep Blue i en book haul på Youtube fick jag en otrolig lust att läsa den! Älskar omslagen i serien och handlingen verkar inte heller så dum. Kanske en bok att köpa snart?2. Something Strange and Deadly av Susan Dennard (3 böcker)

Velat läsa den här serien har jag velat läsa i flera år nu! Älskar omslagen och steampunkböcker - helt klart en perfekt kombination.3. Talon av Julie Kagawa (5 böcker)

Kagawa är en av mina favoritförfattare sedan många år tillbaka så det känns lite konstigt att jag inte har plockat upp Talon ännu. Dessutom vad är bättre än en bok med drakar?


4. Gates of Thread and Stone av Lori M. Lee (3 böcker)

Har hört lite blandade saker om Gates of Thread and Stone men är ändå nyfiken på den. Efter att ha läst beskrivningen av handlingen är jag nyfiken på den och omslaget är också väldigt fint!5. Scorched av Mari Mancusi (3 böcker)

Som sagt, är ganska svag för böcker med drakar i handlingen. Perfekt serie för mig!

Har ni läst någon av dessa böcker och vad tyckte ni i så fall?

6 kommentarer:

 1. Jag har inte eller läst Talon än, trots att jag köpte den när den kom ut. Vet liksom inte varför jag inte kommer mig för. :/ I övrigt så har jag läst Something Strange and Deadly, vilken är jättebra, Gates of Thread and Stone, där jag gillade första boken även om den var lite krånglig och där andra boken var SÅ mycket bättre, också har jag läst första boken i Scorched, vilken var riktigt bra om än lite barnslig. Vill gärna fortsätta med serien dock. :) Så du har en del bra läsning framför dig. ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Funderar faktiskt på att köpa några av dessa snart - eller om ett tag iaf. Ska försöka få ner TBR-högen lite till. :P

   Radera
 2. Älskade Talon! Har inte läst fortsättningen än men det närmar sig. Och omslagen är ju snyggast ever!! :)
  Den där andra drakserien blir jag jättesugen på att läsa (för precis som du älskar jag drakar!), och sjöjungfrur var ju längesen. Ska helt klart kolla upp de serierna. Tack för tipsen!
  Ett annat draktips är Naomi Noviks serie om draken Temeraire. Första boken heter His Majesty's Dragon. Superbra!

  Ha det bra! Lycka till med nya jobbet! Och du, slappna av på jobbet. Det enda du behöver vara är dig själv så blir det perfekt. ;) Kram på dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Älskar verkligen omslagen till Talon-serien! Så himla snygga! Speciellt i hardback *-* Läste Noviks serie när jag var yngre, men tack för tipset! ^^

   Tack så mycket! :D

   Radera
 3. Hej, hittade din sida när jag sökte efter boken järnkonungen av Julie kagawa, jag älskar oxå böcker och läser väldigt många olika. Men jag tänkte fråga om du läser alla böcker på engelska? För när jag söker så hittar jag inte alltid alla på svenska :/ och från vilka sida som är bäst att beställa hem böcker från?
  Tacksam för svar :)
  Din blogg är jätte bra, håller mig upptaderad på vilka böcker jag ska beställa hem ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att du hittade hit! Att jag läser på engelska beror mest på att jag inte hittar många svenska böcker jag är intresserad av. Händer dock att jag läser på svenska, men större delen är på engelska.
   Kan tipsa om Adlibris och Bokus, brukar ibland jämföra deras priser och beställa från den som är billigare. Bokus har även en lagerrensning hela tiden där jag kan hitta en hel del. Annars brukar jag handla i butik.
   Tack så mycket! Kul att du gillar den! :D

   Radera