måndag 21 april 2014

Böcker jag läste i skolan

För skojs skull så kollade jag för ett tag sedan igenom mina gamla dokument från högstadiet och gymnasiet (för jag är så normal), och då hittade jag några bokrecensioner och analyser. Utöver att jag häpnade över hur dålig min engelska och hur bra min svenska var på den tiden, så tänkte jag att det kunde vara kul att visa vilka böcker jag fick i skoluppgift att läsa, och sedan höra med er vilka böcker ni läser/har läst under samma tidsperiod i era liv. ^^


De första böckerna jag hittade var Sandor/Slash/Ida av Sara Kadefors samt Ondskan av Jan Guillou, som jag läste i högstadiet. Ingen av dem var ingen större hit hos mig, men jag kan iaf nu säga att jag faktiskt har läst dem. 


Lite senare under gymnasiet så fick min klass i uppgift att läsa The Outsiders av S. E. Hinton, som vi även senare såg filmatiseringen på. Och den här gick verkligen hem hos mig! Jag älskade att få läsa om Ponyboy och hans underbara vänner, att få skratta och gråta till allt de upplevde i livet. Är verkligen glad över att jag fick tillfälle att läsa den här boken, och jag kan verkligen rekommendera den till andra!

Mig äger ingen av Åsa Linderborg är en av de få biografier jag har läst i mitt liv, och jag läste den i min Svenska C kurs under mitt sista år i gymnasiet. Och vad tycker jag då den? Jag har aldrig gillat biografier så mycket, men jag tycker att Mig äger ingen hör till de bättre jag har läst. 

Har ni läst några liknande böcker i skolan? Eller skiljer mina skolor totalt från era? ^^

4 kommentarer:

 1. Jag blev också tvungen att läsa Sandor /slash/ Ida i högstadiet och nej, den gick inte hem hos mig heller. The Outsiders valde jag att läsa på engelskan och tyckte väldigt bra om :)

  SvaraRadera
 2. På högstadiet kommer jag bara ihåg att vi fick välja böcker själva, men på gymnasiet fick vi läsa Pojken i randig pyjamas, Utvandrarna, Mörkrets hjärta och Animal Farm. :)

  SvaraRadera
 3. Sandor /slash/ Ida började jag läsa men fastnade aldrig. Ondskan tycker jag däremot väldigt mycket om! :)

  SvaraRadera
 4. Den första obligatoriska "skolläsningen" jag kommer ihåg var Godnatt Mister Tom, sen läste även vi The Outsiders (och såg filmen). På högstadiet läste vi I morgon när kriget kom och Anne Franks dagbok.

  SvaraRadera