onsdag 29 maj 2013

Book Rescue Tag

Ända sedan jag gjorde Book Sacrifice Tag så har jag varit lite deppig - för hur roligt är det egentligen att offra böcker? (Även om man kanske inte gillar dem.) Så därför blev jag väldigt glad över denna motsatta tag, där man ska rädda böckerna istället! Passar mig så mycket bättre! 
Så tack till Minathoughs som taggade mig!


______________________________________________


1. En lånad bok.
Du står i biblioteket och omges av alla böcker du någonsin lånat och läst. Helt plötsligt hörs bibliotekariens skrik, och han/hon skriker ut i biblioteket att en vulkan i närheten har börjat spruta lava, och att den lavan tar sig fram onaturligt snabbt för att vara lava. Din ända chans att överleva är att springa till närmaste höga berg. Du får en stark känsla av att behöva rädda en av böckerna i biblioteket, men berget ligger ett par kilometer bort och du orkar bara springa den sträckan med en bok.
Vilken bok som du någon gång lånat på biblioteket bestämmer du dig för att rädda?

Herregud, hur ska jag kunna välja en bok?! Jag har läst så många bra böcker på biblioteket och många av dem ligger mig varmt om hjärtat. Men det är väl en bok som verkligen står ut bland alla andra (och som jag kan läsa om och om igen) och det är Obsidian av Jennifer L. Armentrout. 2. En tegelsten.
Du är på en månadslång kryssning och har tagit med dig en hel väska med alla dina
tegelstens-böcker så att du ska ha något och läsa under hela månaden. Mitt ute på havet hörs en smäll, det är en av motorerna som har exploderat, och skeppet sjunker nu i en hissnande fart. Du sitter och läser en av tegelstenarna uppe på däck, du hinner inte springa till hytten för att hämta de andra böckerna, utan måste direkt ner i en av livbåtarna. 

Vilken tegelsten skulle du helst ha läst vid det tillfället i vetskapen om att det är den enda boken du kan rädda?


Det skulle helt klart vara Hungerspelstrilogin. Mest för att jag fortfarande inte har läst den, och för att det är tre böcker i en - helt perfekt!

3. En bok på översta hyllan.
Det har börjat en brand i ditt hus/lägenhet som har spridit sig till din bokhylla, varav hela din hylla står i brand förutom översta hyllplanet. 
Vilken bok räddar du undan lågorna som står på översta hyllan i din bokhylla?

Jag har tre bokhyllor som står bredvid varandra, så det blir en ganska lång överhylla fylld med massor av böcker (mest bokboxar), men om det gäller att bara rädda en bok så blir det Kretsen av Maggie Stiefvater. 
4. En bok på TBR-listan.
Tänk dig följande; Du har precis varit i bokhandeln och köpt alla de böcker du har på din TBR-lista. Eftersom att det var så många böcker tog du med dig en kärra att förflytta böckerna i, och behövde därför inte någon påse. Helt plötsligt öppnas himmeln och regnet öser ner. Du kan rädda en av böckerna du precis köpt genom att stoppa den innanför jackan/koftan, men det är också allt som får plats. 
Vilken bok (som du ej har läst) väljer du att rädda?

En bok som har varit på min TBR-lista väldigt länge och som jag faktiskt vill läsa väldigt gärna är Legend av Marie Lu. Jag har hört så mycket bra om den att det kanske till och med skulle vara värt att faktiskt rädda den!5. En Serie.
Ett event för bokälskande äger rum ute på landet och du njuter av att vara där. Det har samlats ihop vad som känns som en miljon böcker, och du hittar alla serier du någonsin läst i var sin hög vart du än ser. En skördetröska som skördade en åker precis intill är utom all kontroll och kör i högsta hastigheten mot högarna med serier. 
Vilken serie räddar du undan att strimlas sönder av maskinen?

Bilden säger väl allt? ^^


6. Ett Vackert omslag.
Ännu en gång befinner du dig i en bokhandel, den här gången står du mellan hyllorna och  kollar in de böckerna med de finaste omslagen, när en av bokhandelns fönster exploderar i glasskärvor och ett hårigt monster hoppar in. Monstret verkar avsky synen av de vackra omslagen och du bestämmer dig för att ta med dig det vackraste omslaget du kan hitta som skydd mot alla monster och bevara det för alltid. 
Vilken bok har ett så vackert omslag att du tror att det skulle kunna skydda dig mot de monster som numera dominerar världen? (kan vara en bok du läst eller en bok du inte läst)

Jag älskar omslag som man kan hitta en djupare mening i, och för mig är det vackert - när man faktiskt kan hitta ett budskap i en bild. Och Burn Bright av Marianne de Pierres har ett väldigt speciellt omslag. 


7. Sista boken i ditt liv.
Du vaknar på morgonen, och dem säger på nyheterna att solen har börjat brinna mindre och mindre på bara några timmar och att den inte kommer skina alls efter nästa natt. Solen kommer alltså efter sin nedgång i kväll aldrig mer gå upp, och saknandet av sol kommer göra planeten obeboelig. 
Vilken bok läser du i vetskapen om att det kommer bli den sista boken du någonsin läser?

Om jag kunde välja vilken bok som helst att läsa denna dag så skulle det bli City of Heavenly Fire av Cassandra Clare. Men eftersom den ännu inte är mars 2014 så får jag väl välja en annan... och då väljer jag att läsa om Clockwork Angel/Prince/Princess! Jag kan säkert hinna läsa ut alla under en hel dag, speciellt som jag är väldigt motiverad. 
Jag taggar vidare:
Maddie
Beate
Eve
Pia

Jag ser fram emot att se era svar! =)

2 kommentarer: