söndag 3 mars 2013

Stacking the Shelves [23] Bokrea + några godbitar


Börjat hos Tynga's Reviews så handlar Stacking the Shelves allt om att dela med sig av de böcker man har fått, lånat från biblioteket eller någon vän, köpt i en butik eller online, recensionsexemplar eller kanske visa upp någon e-bok som man råkat ut för under veckan som gått!

Som de flesta kanske vet så började bokrean den här veckan! Och som den boktokiga person jag är så blev det en beställning, bokbyte, och sedan några turer till SF-bokhandeln i Gamla Stan. 


Blev som sagt en del böcker, 19 stycken totalt. Men då får man tänka på att de flesta av dem var på rea!

Del 1/2 av min beställning

Eld (Engelforstrilogin #2) av Mats Strandberg & Sara Bergman Elfgren
Tyckte att det var dags för mig att försöka mig på den här serien igen, och eftersom Eld var med på årets rea beställde jag hem den.

Blod & Choklad av Anette Curtis Klause
En väldigt gammal bok om varulvar, första versionen kom ut 1997 och jag tänkte det kunde vara kul att jämföra den med mer moderna versionerna på varulvar. 

Wither (The Chemical Garden #1) av Lauren DeStefano 
Äntligen har jag versionen jag ville ha från början! 

Del 2/2 av min beställning

Deluxe, Avund, Rivaler (Deluxe #1-3) av Anna Godbersen
En serie jag har velat ha i åratal nu! <3Hallowed (Unearthly #2) av Cynthia Hand
Efter att ha läst Unearthly så köpte jag den andra boken på rean! Älskar det skimrande omslaget. 

Every Other Day av Jennifer Lynn Barnes
Jag tänkte satsa på att läsa lite fler ensamstående böcker, och eftersom den här verkade riktigt bra och jag redan har en annan bok av Barnes passade jag på!

Arcadia Awakens (Arkadien #1) av Kai Meyer
Det här är en bok som jag har varit sugen på på att läsa jättelänge! Tänk er min glädje då jag hittade på rean också! Säga vad man vill om året rea, men den har sina guldklimpar! 


Född Till Hjälte & Monsterhavet (Percy Jackson #1-2) av Rick Riordan
De svenska böcker i Percy Jackson serien, blev ganska överraskad att de var med på rean överhuvudtaget, med tanke på att de kom ut under 2012. Men jag klagar inte, för jag vill gärna ha hela serien hemma eftersom det är en av mina favoritserier någonsin!

Spark (Sky Chasers #2) av Amy Kathleen Ryan
Den här boken kostade mig inte mer än 39:- och jag bara avgudar framsidan (så fin!). Men när jag väl hade kommit hem och kollat upp den på Goodreads, så ser man att det är andra boken i serien. :-/ Får väl läsa Glow innan jag börjar läsa den här. 


Döda Flickors Dans (Vampyrerna i Morganville #2) av Rachel Caine
Läste första boken Glashuset i December förra året och nu är jag väldigt sugen på att läsa fortsättningen! 

The Indigo Spell (Bloodlines #3) av Richelle Mead
Nämnde i förra veckans Stacking the Shelves att jag väntade på TIS och jag fick den nu i veckan. Vill verkligen läsa böckerna i serien så fort som möjligt nu! Alla säger ju att de är riktigt bra och det höjer bara mina förväntningar!

Jellicoe Road av Melina Marchetta
Återigen en bok jag har varit nyfiken på under ett längre tag, och ännu en ensamstående bok. Pluspoäng! 


The Vampire Diaries #1-4 av L.J. Smith
Fick hela serien genom ett bokbyte med Maddie! Tack så mycket för dem!


The Awakening & The Reckoning (Darkest Power Trilogy #2-3) av Kelley Armstrong
En hel serie som jag kommer att kunna avsluta i år. Gillade The Summoning väldigt mycket och jag vill bara kasta mig över dessa juveler! 

Nu kommer jag verkligen att ligga lågt med alla bokköp ett tag (om jag inte hittar något en-gång-på-miljonen-bok, som exempelvis Clockwork Princess). Har tillräckligt många olästa böcker att jag inte behöver några fler under de närmaste månaderna! 

Hittade ni några bra böcker på året rea?

15 kommentarer:

 1. Önskar så att SF-bokhandeln fanns här! Många bra böcker du hittade under bokrean :D Vilken storlek är Wither i? Den som jag vill ha är slutsåld överallt :(
  Själv har jag inte köpt något på bokrean.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mitt exemplar av Wither är över 20 cm högt, jag tror att den räknas som storpocket på svenska. Ganska skönt att den är så stor faktiskt, då behöver jag inte vara lika försiktigt som med dem små. :P

   Radera
 2. Jag är jättenyfiken på Every Other Day. :) The Indigo Spell var förstås otroligt bra och sen underbara Jellicoe Road. Du har bra läsning framför dig! ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. No kidding! Får börja prioritera vissa böcker andra böcker snart, med tanke på att vissa uppföljare snart kommer ut. :)

   Radera
 3. så många bra böcker! önskar det var rea hela tiden. Eller nej kanske inte, då får jag aldrig några böcker lästa utan bara köper och köper hela tiden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. haha, ja detta är ingen perfekt värld direkt, men det är helt okej! (:

   Radera
 4. Jag köpte också Deluxe-serien! ;) Har läst alla tre och de är tillräckligt bra för att få förtjäna en plats i mina hyllor :) Det finnn en fyra men den ska tydligen inte ges ut på svenska, och det är den avslutade delen! Som tur är köpte jag den i London när jag var där och har nu hela serien, men annars, skitstörande att förlagen gör så! Det blev inga engelska eftersom det i princip inte fanns något där som jag ville ha... Synd!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är just det som gör att folk är lite försiktiga när de köper böcker, för man vet aldrig om hela serien publiceras eller om det är med samma omslag på alla böcker. Detta är något som jag kan störas mycket av ibland! Speciellt om det är väldigt bra och fina böcker. :/

   Radera
 5. Åh var Jellicoe road på rea? Vart i så fall? Har länge tänkt köpa den men väntar på att den kommer ut i pocket nu tänkte jag:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, just den var inte med på rean men den pocketen var väldigt billig på SF-bokhandeln. Men den är billigare via internet ser jag nu. :P

   Radera
 6. Inte illa! Jag hittade en också en hel del, inte på bokrean men på secondhanden som ligger i närheten :P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är alltid kul att hitta billiga böcker oavsett om det är rea eller secondhand. Brukar också hitta väldigt mycket i dem butikerna! :D

   Radera
 7. fett många böcker du hittade!!
  undrar om du köpte hallowed i hardback eller paperback?
  :d

  SvaraRadera