fredag 29 januari 2016

Nosebleed Studios stora mangasamling

Nosebleed Studios stora mangasamling av Alice Engström, Catarina Batista, Joakim Waller, Natalia Batista
Sidantal: 456
Utgiven: 2014
Språk: Svenska
Betyg: 4/5 stjärnor

Nosebleed Studios Stora Mangasamling

Nosebleed Studio är en svensk grupp med illustratörer som publicerar manga och består av Alice Engström, Catrina Batista, Joakim Waller och Natalia Batista. Med Nosebleed Studios stora mangasamling samlar dessa begåvade tecknare ihop sina bästa mangaberättelser i en enda stor volym.

Eftersom samlingen innehåller över 15 berättelser, känns det lite mycket att gå in på varje enskild handling. Det jag kan skriva är att de skildrar om allt mellan himmel och jord - allt från fantasy till cirkus, från vilda western till midsommarfirande. Denna blandning är helt klart något jag gillar bäst med samlingen.

Av de fyra medlemmarna har jag tidigare bara läst något av Natalia Batista (med hennes Sword Princess Amaltea-mangaserie), så jag var självklart nyfiken på C. Batista, Engström och Waller. Och de gjorde mig verkligen inte besviken! Varje person har sin egen unika stil och personlighet som skiner igenom och jag gillade helt klart deras texter innan varje manga som beskriver bakgrundshistorien bakom handlingen.

Några av mina favoriter är Kärlek vid första bettet av Catarina Batista, Circus Romantique av Natalia Batista, Seaside av Alice Engström och Penguin Revolution av Joakim Waller. Har egentligen många fler, men listan skulle bli ganska lång då och tyckte det var mer rättvist att bara plocka ut en av varje illustratör. 

Nosebleed Studios stora mangasamling är perfekt för både den som har läst manga i flera år eller bara är nyfiken. Samlingen ger en stor variation och bjuder på många skratt och minnesvärda lässtunder. Rekommenderas!


Det bästa med boken: att jag får en bred bild av vad alla i studion har gjort.
Vad jag blev besviken på: ...

Varför jag rekommenderar den här boken: för att Nosebleed Studio är en otrolig samling med illustratörer och deras verk borde läsas mer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar