torsdag 14 januari 2016

Nimona

Nimona av Noelle Stevenson
Sidantal: 272
Utgiven: 2015
Språk: Engelska
Betyg: 5/5 stjärnor!

Nimona

Stevenson stötte jag första gången när jag såg omslaget till Fangirl av Rainbow Rowell. Det är nämligen hon som har illustrerat det. Vid det laget visste jag inte att det var hon och jag blev lite förvånad när jag upptäckte att hon även hade publicerat ett seriealbum (serieroman?) tidigare i år. 

Nimona handlar om en tjej som heter Nimona som vill bli sidekick till superskurken Lord Ballister Blackheart. Men till hennes frustration går han inte med på det. Hon bestämmer sig då för att följa efter Blackheart och försöka övertala honom att hon är den perfekta sidekicken! Samtidigt kämpar Blackheart mot sin ärkefiende, Sir Ambrosius Goldenloin.

Det här seriealbumet var helt fantastik! Älskade den så mycket! Kan inte hitta något jag inte gillade med Nimona och det säger verkligen något - iallafall för mig. 
   Det som slår mig mest är att handlingen känns otroligt genomtänkt. Miljön är en blandning mellan medeltid och framtid - med riddare och drakar och maskiner (med videosamtal och allt!). Fastnade helt klart för den blandningen och av någon anledning kändes den verklig - cool feeling. 

Av karaktärerna gillar jag Nimona och Blackheart mest. Det är dels på grund av deras förhållande och dels på grund av deras personligheter. Spoiler, de blir ett team en kort bit in i handlingen och det går att se hur deras förhållande utvecklats - guldstjärna i kanten för det! När det kommer till deras personligheter gillar jag kontrasten mellan dem, vilket ger många skratt. 

Några andra saker jag gillade med Nimona var längden (inte ofta jag hittar ett seriealbum över 200 sidor), att det var cyborgs med (eller iallafall personer med robotdelar) och tecknarstilen (som passar perfekt med handlingen).

Haha, gissar att vid det här laget inte behöver skriva så mycket mer om Nimona och alla grejer jag gillar med den. Kan avsluta med att jag verkligen rekommenderar det här seriealbumet och hoppas på att många fler kommer läsa den.


Det bästa med boken: att handlingen är genomtänkt och känns väldigt naturlig.
Vad jag blev besviken på: ...

Varför jag rekommenderar den här boken: för att den är riktigt bra och jag hoppas många andra också vill läsa den.

2 kommentarer:

  1. MÅSTE verkligen läsa denna, känns som om precis ALLA älskar!?! *.*

    SvaraRadera